avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitare minor de unchi/bunici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitare minor de unchi/bunici

Buna ziua,

Ma poate ajuta, va rog din suflet, cineva, in legatura cu custodia unui bebelus de 4 luni?
Mai exact, in urma unor discutii contradictorii purtate atat cu mama, cat si cu sora sotului meu, aceasta din urma m-a amenintat ca va veni impreuna cu un executor judecatoresc si ma va obliga sa le permit ori de cate ori doresc atat sa il vada pe cel mic, cat si sa il duca in vizite/plimbari etc, fara mine, sau sotul meu (in urma certurilor repetate le-am interzis sa mai vina in vizita).
Mentionez faptul ca suntem casatoriti si nici nu ne aflam in proces de divort. Se poate, in aceasta situatie, sa fiu obligata in vreun fel, prin lege, sa le permit interactiunea de orice fel cu bebelusul meu?

Va multumesc si astept cu interes opinia dumneavoastra.
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:31, 20 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Drept de vizita au sanse mari sa obtina dar se poate sa se obtina dreptul de vizita in prezenta parintelui.
Depinde cum va aparati sub aspectul argumentelor.
Prevaleaza interesul suprem al minorului dar si dreptul lor de vizita exista.
cunosc un caz concret, si nu, nu au reusit sa obtina dreptul de a lua copilul, ci doar de a-l vizita in prezenta parintelui, la fel cum s-ar fi intamplat si daca erati in relatii bune.
Se poate intampla si asa.
Depinde si cat de atasat este minorul de ei.
Este un aspect extrem de relevant.
Copilul nu este deloc atasat de ei, pentru ca in cele 4 luni de cand l-am nascut l-au vizitat doar de cateva ori, prin urmare nici nu stiu daca ar sti sa ii recunoasca. Bunica din partea tatalui nu s-a ocupat niciodata de el, chiar ea a recunoscut (si in prezenta surorii sotului meu) ca nu are habar sa faca baie unui copil si ca ii este frica sa il ia si in brate, pentru ca este foarte mic, in schimb cel mai mare ajutor pentru noi a venit din partea mamei mele, care ne-a ajutat sa il crestem inca din prima zi si ne-a invatat tot ce trebuie sa stim ca sa putem avea singuri grija de el.
In ceea ce o priveste pe matusa copilului (sora sotului meu, cea care ne-a amenintat de altfel ca ni-l ia), consider ca nu este in masura sa se ingrijeasca de un copil, din cauza programului haotic in care isi organizeaza timpul (nu este niciodata punctuala, in vizite la noi a ajuns numai la ore nepotrivite, cand copilul fie trebuia sa manance si sa doarma, fie adormise deja), si nu numai. Ma gandesc ca este vorba totusi de un bebelus de doar 4 luni, care are nevoie de un program bine stabilit, precum si de persoane in masura sa ii ofere tot ceea ce un copil de varsta lui are nevoie...

Alte discuții în legătură

Nevizitarea minorului Alina2011 Alina2011 In lipsa unor motive intemeiate, daca celalalt parinte nu-si viziteaza copilul, exista legi pt asta? Sau daca parintele respectiv cere program de vizitare si ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)