Buna,
Va multumesc frumos pentru raspunsul promopt.
In aceasta firma, nu exista nici o cerere de CO tipizata. Cererile de CO se fac verbal printr-un apel telefonic la patronul firmei. (asa procedeaza toata lumea)
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona- indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator.
Daca voi face sesizare la ITM, iar eu am beneficiat (teoretic) de 1 zile de concediu pana acuma, fara a face nici o cerere (sau sa semnez vreun act), cum poate ITM-ul sa verifice patronul in privinta asta? (el, putand spune ca, mi-a acordat X zile de concediu din luna Martie pana in prezent). Completand in tabelul de pontaj ce vrea el. (Salariul nu il primesc in functie de acest pontaj, find angajat cu salar minim iar restul de bani ii primesc in mana in functie de comision)
In contractul semnat de mine, este specificat ca, beneficiez de 21 zile de concediu/an.
Practica aceasta este utilizata de foarte mult timp.
As avea sanse de reusita cu reclamatie la ITM si pe urma Instanta, daca in momentul cand are cineva nevoie de CO nu semneaza si nu completeaza nici un act,hartie etc. ??
Multumesc anticipat!