avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva 5% locuinta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva 5% locuinta

In martie 2009 am achizitionat o garsoniera in imobil nou. Pretul initial de vanzare era de 56500 euro, din care am achitat 10000 euro in octombrie 2008, in momentul semnarii antecontractului de v-c. In urma discutiilor purtate cu constructorul, am semnat ambele parti un act (nelegalizat) prin care se specifica ca in urma aplicarii legii tva 5%, se renegociaza pretul final al locuintei la 53500. Precizez ca, in mod corect, aplicarea tva-ului de 5% ar fi insemnat un pret final al locuintei de 49500. As vrea sa stiu daca exista conditiile legale pentru a recupera restul de bani, avand in vedere ca la 24 martie am semnat actul final de v-c si locuinta este achitata integral.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:04, 13 Iulie 2009
pe factura finala a trecut tva 5%, doar ca pretul final nu corespunde acestei cote de tva, ci el a facut practic o reducere.
Cum stam : factura finala cu 5%, tva, acte finalizate din martie, pret final , asa cum a fost el, acceptat si insusit de Dvs ... constructorul are acoperire beton , ca sa zic asa ; cu parere de rau , nu cred ca se mai poate face ceva ... :sorry:
ok...multumesc frumos inca o data pt raspunsuri
Va recomand sa mergeti la un avocat cu toate actele si facturile, e posibil sa mai aveti remedii, dar depinde extrem de mult de acte.
Cu placere! Sa ne tineti la curent !
Si nici sfatul Andreei nu e de neglijat ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiari de reducere tva la 5% gsenerg gsenerg pot beneficia de reducere TVA la 5% daca in urma cu 3 ani am achizitionat un apartament - locuinta de serviciu cu scutire de TVA? (vezi toată discuția)
Tva 5% rarymimi rarymimi De la o PF inregistrata platitor TVA poate un ONG sa achizitioneze un imobil cu TVA 5%? (vezi toată discuția)
Recuperare tva - imobiliare (5% sau 19%) sman sman Buna ziua. Am facut un antecontract privind cumpararea unui apartament in luna noiembrie. La acea data am achitat si TVA-ul de 19% spre vanzator. Urmeaza ... (vezi toată discuția)