Buna ziua,
O societate comerciala este proprietar al unul apartament pe care il inchiriaza unei persoane fizice.Societatea nu are cont bancar deoarece a fost inchis de administrator acum cativa ani pentru ca nu avea activitate.Administratorul este cetatean strain si vine rar in Romania.Intrebarea este: sunt obligata sa dau bon fiscal sau pot sa fac chitanta pentru incasarea chiriei? Sunt obligata sa am casa de marcat?Apartamentul nu se inchiriaza in regim hotelier, se inchiriaza pe perioade de minim un an de zile.
Va multumesc.
Stiu asta, dar contul il poate deschide doar administratorul firmei, iar acesta nu este in tara si nu cred ca vine prea curand.Pot sa dau chitanta sau sunt obligata sa dau bon fiscal?
Potrivit art.1 alin.(1)din OUG 28/1999 actualizata in 2015,pentru prestari servicii efectuate direct populatiei,este obligatorie utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.La art.2, acest gen de servicii nu sunt exceptate de la prevederile art.1 alin.(1),deci trebuie utilizata casa de marcat si emiterea de bonuri fiscale.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.