avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Venituri din chirii persoana juridica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Venituri din chirii persoana juridica

Buna ziua,
O societate comerciala este proprietar al unul apartament pe care il inchiriaza unei persoane fizice.Societatea nu are cont bancar deoarece a fost inchis de administrator acum cativa ani pentru ca nu avea activitate.Administratorul este cetatean strain si vine rar in Romania.Intrebarea este: sunt obligata sa dau bon fiscal sau pot sa fac chitanta pentru incasarea chiriei? Sunt obligata sa am casa de marcat?Apartamentul nu se inchiriaza in regim hotelier, se inchiriaza pe perioade de minim un an de zile.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
nicoletabugeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoletabugeanu , utilizator 12:33, 19 August 2015
Cel mai bine deschideti un cont bancar. O persoana juridica este obligata sa aiba cont bancar.
Stiu asta, dar contul il poate deschide doar administratorul firmei, iar acesta nu este in tara si nu cred ca vine prea curand.Pot sa dau chitanta sau sunt obligata sa dau bon fiscal?
Potrivit art.1 alin.(1)din OUG 28/1999 actualizata in 2015,pentru prestari servicii efectuate direct populatiei,este obligatorie utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.La art.2, acest gen de servicii nu sunt exceptate de la prevederile art.1 alin.(1),deci trebuie utilizata casa de marcat si emiterea de bonuri fiscale.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)
Bonul fiscal poate fi inlocuit de factura + chitanta? dumitrubucse dumitrubucse Buna ziua, Am un apartament pe care il inchiriez in regim hotelier, ca persoana fizica, fiscalizat dupa norma de venit. Nu doresc sa cumpar si sa utilizez o ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)