Buna ziua!
intru direct in subiect si incep a face o schema si anume; bunicii mei din partea tatalui au avut sase copii , mai traieste doar bunica alaturi de unul din copii in casa proprie. Bunicii au facut act de vinzare cumparare uneia dintre fete cu clauza de intretinere inclusiv si pentru copilul ramas in casa pentru ca are un mic handicap.Intre timp bunicul a decedat.Ei (bunicii)mai detin si o suprafata de 7ha teren arabil.Daca se face sucesiunea ce procent ii revine fiecaruia (mama si copii) si daca cea care ii are in intretinere pe cei doi (mama si frate) ii revine si partea lor de pamant . Cine poate deschide succesiunea si cine plateste actele?
Pt ca terenul nu a făcut obiectul contractului de întreținere, acesta se împarte intre bunica și toți copiii ei. Dacă terenul a fost bun comun al bunicilor, numai jumătate intra în masa succesorala, iar bunica mosteneste 1/4 din jumătate de teren,, iar copiii împart egal 3/4.
Nimeni în afara de bunica pt ca e partea ei. Jumatatea ei nu intra în masa succesorala, se împarte doar cota bunicului daca doar el a decedat.
După decesul ei, copiii o împart egal și pe aia.
bun si daca ea acum cat traeste vrea sa il dea unuia dintre copii cum o poate face ? prin ce forma ? act vinzare cumparare, donatie, contract cu clauza de intretinere?
Mostenire
gina_badalan
Buna ziua,parintii mei au o casa si doresc sa va intreb cat mosteneste di casa tatal meu in conditiile in care mama a decedat si cat ne revine noua copii(2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune
aniry_28
Bunicul meu a murit acum 3 luni. Cat din bunurile pe care le detinea mosteneste bunica mea si cat copii. Mentionez ca are numai teren extravilan.
Este ... (vezi toată discuția)