Bunicul meu a murit acum 3 luni. Cat din bunurile pe care le detinea mosteneste bunica mea si cat copii. Mentionez ca are numai teren extravilan.
Este adevarat ca bunica mosteneste 1/2 din teren si restul de 1/2 se imparte intre ea si copii?
Dacă terenul a fost bun comun, bunica are 1/2 prin sistarea comunităţii de bunuri în urma încetării căsătoriei. Restul de 1/2 intră în masa succesorală.
Dacă a fost bun propriu al bunicului, intră tot în masa succesorală.
Din masa succesorală, bunica moşteneşte 1/4, iar restul se împarte între copii.
Un avocat mi-a spus ca bunica mosteneste 1/2 din bunurile bunicului. terenul extravilan pentru care se face succesiunea este mostenit de bunicul de la mama lui.
Vedeti ca ce ati spus dv. prima data nu prea bate cu ce spuneti acum... Adica bate la cuvinte, dar lipseste o parte...
Nu mosteneste jumatate, jumatate e a ei ca parte din bunurile comune, se aplica numai bunurilor comune aceasta cota...
Ce ramane se imparte mostenitorilor, bunica ia un sfert din mostenire. PLus partea ei, dar aia nu e din mostenire.
Asa incat, ma tem ca notarul v-a explicat bine dar nu ati inteles tot, diferenta dintre bun comun si propriu al bunicului, cu ce titlu ia bunica jumatate si cu ce titlu un sfert...
Bunicii nu au bunuri comune pentru ca au vandut casa pe care au construit-o in timpul casatoriei. Succesiunea se face numai pentru terenul extravilan mostenit de bunicul de la parintii lui. Nu am fost la notar,am consultat un avocat care mi-a spus ca bunica mosteneste 1/2 din teren ca sotie si noi ceilalti impartim 1/2. Eu stiam ca bunica mosteneste 1/4 si de aceea am intrebat, am crezut ca s-a schimbat legea.
Partaj succesoral
romanik
Nu stiu daca asa se numeste, cand unul din parinti moare si trebuie facuta impartirea intre sotie si copii.Sotul mi-a murit si vrem sa stim cum se impart ... (vezi toată discuția)
Legatarul universal
Radu Paul
Bunica mea a fost numita legatar universal prin testamentul facut de mama ei care a murit . In acest testament se specifica faptul ca exista 3 descendenti , si ... (vezi toată discuția)