avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestaţie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestaţie la executare

Am depus o contestaţie le executare împotriva Serviciului taxe şi impozite a Primăriei unde locuiesc întrucât 80 % din amenzi, termenul de solicitare a executarii silite a fost prescris. Azi cu stupoare am constatat că judecătoria mi-a respins ca "neîntemeiată" contestaţia. Mă puteţi ajuta cu un model de cerere pentru apel ?
Acesta este publicarea de pe portal :
" Ora estimata: 09:00
Complet: C3v
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia prescripţiei dreptului de a stabili şi de a cere executarea silită a creanţelor fiscale, invocată de contestatorul ........l. Respinge contestaţia la executare formulată de contestatorul ......., în contradictoriu cu intimata unitatea administrativ – teritorială oraşul Filiaşi, judeţul Dolj – Compartimentul Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei oraşului Filiaşi, judeţul Dolj, ca neîntemeiată. Ia act că nu s-a solicitat de către intimată obligarea contestatorului la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 19 august 2015. "
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:39, 19 August 2015
Motivele de apel le veti putea identifica dupa ce veti primi hotararea judecatoreasca. Nu exista un model standard, dumneavoastra va trebui sa combateti prin apel argumentele judecatorului de fond
Trebuie sa aveti in vedere ca, in materie fiscala, termenul de prescriptie este de 5 ani(nu de 3 ani care este termenul general de prescriptie)
Art.131.Inceperea termenului de prescriptie(1)"Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
(2)Termenul de prescriptie prevazut la alin(1) se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale."Ptr.model cerere apel,accesati sitel:www.modele-acte.home.ro/cereri.html

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o parere. are rost sa fac apel? ignat_adi ignat_adi Am primit urmatoarea solutie: \"Respinge excepţia netimbrării, excepţia tardivităţii introducerii contestaţiei, excepţia lipsei calităţii procesuale ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita mariapopescu1989 mariapopescu1989 Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare in urmatorul caz. Am facut un credit in 2008 de nevoi personale pe 5 ani. Am achitat ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare dorudrg dorudrg buna ziua.astazi 22.03.2018 am avut un proces cu cei de la kruk in legatura cu o suma de bani datorata in urma unui credit bancar din 2008 instanta mi.a ... (vezi toată discuția)