avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... European Business Number
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

European Business Number

Buna ziua,
ce stiti despre European Business Number? Am primit pe adresa firmei o scrisoare de la o entitate juridica din Germania, care solicita datele firmei pentru a atribui un European Business Number (EBN). Inscrierea de baza ar fi gratuita, insa pe pagina 2, unde este formularul de inscriere propriu zis, apare scris cu litere mici ca ”prin aceasta suntem de acord cu highlighted publishing” pe portalul EBN, ceea ce costa 677 euro/an?! Ce este acest European Business Number? Sunt firmele obligate de vreo lege sa aiba asa ceva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Oachi78 , utilizator 13:47, 8 August 2019
Nu sunteti obligat. EBN se va da si societatilor romane probabil din 2016, gratuit sau nu (ramane de vazut), dar in orice caz oficial.
Cred ca va referiti de fapt la Identificatorul unic la nivel european (EUID), care va deveni obligatoriu din 2017...
Eu de acest EBN nu am mai auzit si initial l-am confundat cu EUID, pentru ca firma care trimite aceste adrese si-a pus un antet care aduce foarte bine cu siglele UE, da chiar si un termen pana la care sa se depuna formularele de inregistrare completate...insa nu este decat o mare teapa. De exemplu, daca pe prima pagina scrie ca inregistrarea este gratuita, pe formularul de inregistrare propriu-zis scrie, cu litere mici :), ca "prin prezentul sunt de acord cu oferta dvs. de 677 euro/an"!!
Inseamna ca actioneaza in mod special asa, ca sa "ajute" la confuzia EBN cu EUID, in care am cazut si eu... si probabil ii va deruta si pe altii
E bine de stiut.
Buna ziua,
Acest nou cod va fi un cod unic european si va fi atribuit tot de catre Registrul Comertului, la fel ca si CUI-ul actual. Va intra in vigoare din 2017, cel putin acestea au fost informatiile publicate
tzeapa

Alte discuții în legătură

European business number bogdan078 bogdan078 Am primit de la companie (fantoma) din Hamburg o notificare pt inregistrarea in EBN (European Business Number), dupa care m-am trezit cu o factura de 677 euro. ... (vezi toată discuția)
Ce stiti despre european business number? dac94 dac94 Am primit pe adresa firmei o scrisoare de la o entitate juridica din Germania, care solicita datele firmei pentru a atribui un European Business Number (EBN). ... (vezi toată discuția)
Ebn ada transcom ada transcom Buna seara sint Marian Dumitru administratorul firmei SC ADA TRANSCOM am primit o adresa de la ebn prin care solicita sa raspund cu adresa firmei pentru ... (vezi toată discuția)