avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum contabilizez o scontare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum contabilizez o scontare?

Cine imi poate explica cum se inregistreaza in contabilitate o scontare?
Eu am facturat clientului iar el mi-a platit cu bilet la ordin scadent la 55 de zile suma de 50.000 (exemplu)
Eu am incheiat un contract de scontare cu o institutie non-bancara pe suma de 300.000.
Mi-au dat X % din valoarea biletului, din acesti bani si-au luat ei costurile scontului iar diferenta de 37.000 sa zicem au virat-o in banca mea. comisioane si dobanzi urmand a se plati luna viitoare. Biletul ajunge la scadenta. Clientul meu plateste biletul, institutia isi ia banii care mi i-a dat mie plus niste comisioane si dobanzi, apoi diferenta o vireaza in banca mea.
cum se contabilizeaza toata procedura asta? #-o#-o#-o
Eu am o firma..contabila mea nu a mai avut situatii de genul. Eu am minime cunostinte de contabilitate.. sa ii zic asa
Cum apare in contabilitate: clientul, plata lui fata de mine prin BO, scontarea biletului, banca mea..institutia care mi-a acordat creditul..biletul ajuns la scadenta si diferenta de bani care abia acum o primesc... TOT LANTUL ASTA.
Rog daca este cineva care ma poate ajuta.

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile privin scontarea tasica34 tasica34 Am depus documente in vederea scontarii,in suma de 30.000 lei, la o societate bancara. Va rog sa ma indrumati in ceea ce inseamna acest tip de ... (vezi toată discuția)
Sume necuvenite birsanclaudia birsanclaudia Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante ... (vezi toată discuția)
Lupta inegala! ioval2003 ioval2003 In lupta inegala dintre un agent economic si o Banca Comerciala,cine ma poate consilia? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)