Cine imi poate explica cum se inregistreaza in contabilitate o scontare?
Eu am facturat clientului iar el mi-a platit cu bilet la ordin scadent la 55 de zile suma de 50.000 (exemplu)
Eu am incheiat un contract de scontare cu o institutie non-bancara pe suma de 300.000.
Mi-au dat X % din valoarea biletului, din acesti bani si-au luat ei costurile scontului iar diferenta de 37.000 sa zicem au virat-o in banca mea. comisioane si dobanzi urmand a se plati luna viitoare. Biletul ajunge la scadenta. Clientul meu plateste biletul, institutia isi ia banii care mi i-a dat mie plus niste comisioane si dobanzi, apoi diferenta o vireaza in banca mea.
cum se contabilizeaza toata procedura asta? #-o#-o#-o
Eu am o firma..contabila mea nu a mai avut situatii de genul. Eu am minime cunostinte de contabilitate.. sa ii zic asa
Cum apare in contabilitate: clientul, plata lui fata de mine prin BO, scontarea biletului, banca mea..institutia care mi-a acordat creditul..biletul ajuns la scadenta si diferenta de bani care abia acum o primesc... TOT LANTUL ASTA.
Rog daca este cineva care ma poate ajuta.
Sume necuvenite
birsanclaudia
Am o situatie ciudata la o societate a carei contabilitate o asigur: societatea incaseaza in contul bancar de la alta societate sume care nu reprezinta creante ... (vezi toată discuția)