avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare coloana incalizre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare coloana incalizre

Se doreste schimbarea coloanelor de incalzire de pe scara mea, insa nu sunt toti locatarii de acord, si se schimba pe apartamente (cine doreste). Intrebarea mea este: in afara partilor comune de la subsol, daca eu nu doresc sa schimb, trebuie sa platesc si pentru apartamentele care isi schimba sau doar pentru partea de la subsol. Cu alte cuvinte in caz ca nu am fost clar partea comuna o constituie si tevile care traverseaza apartamentele sau doar partea de la subsol si casa scarii?
Si inca ceva , poate asociatia sa oblige locatarii sa schimbe tevile din apartament?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:42, 19 August 2015
Tevile de trecere sunt considerate parti comune: asadar participa la plata inlocuirii.
Indiferent ca se schimba un metru sau 50 de metri din coloana comuna, ca acea portiune se schimba la subsol ori la etajul 7, cheltuiala se repartizeaza pe toti proprietarii.
Asociatia poate hotari schimbarea coloanelor comune, poate sa-i oblige pe proprietari sa permita accesul in apartamente si sigur ca repartizeaza costurile tuturor conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)
Coloane de incalzire c0stii c0stii buna ziua stam la un bloc cu 4 etaje la care sistemul de incalzire este cu distributie superioara adica intra caldura in subsol,de acolo urca la etajele ... (vezi toată discuția)