avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul pensie

Buna ziua!
Sunt pensionata la limita de varsta, dar dupa pensionare am continuat activitatea pe acelasi post cu contract de munca pe perioada determinata. Mentionez ca am o pensie de1000 lei. Intrebarile mele ar fi:
- credeti ca am functionat legal?
- trebuia sa particip la examen pentu ocuparea aceluiasi post pe care am functiona?
-cati ani am dreptul sa functionez cu contract de munca pe perioada determinata?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 20 August 2015
1. Potrivit art.118 din Legea nr.263/2010, beneficiarii unei pensii pentru limita de varsta se regasesc in categoria celor despre care se afirma expres ca pot cumula pensia cu salariul.

Art. 118 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede ca, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas.

2. Daca este vorba despre sectorul bugetar, atunci incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

3. Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public, contract de munca dupa pensionare getaoancea getaoancea Sunt functionar public si urmeaza sa ies la pensie la limita de varsta si stagiu complet de cotizare. Stiu ca in acest caz contractul de munca inceteaza de ... (vezi toată discuția)
Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu cldstefanescu cldstefanescu Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti daca un ingrijitor la o scoala care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta si a fost incheiat CIM, poate ... (vezi toată discuția)