avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

Din surse neoficiale stiu ca un salariat este in arest, oficial nu am primit nicio instiintare.
Pot inceta contractul pe motive de absente nemotivate (am trimis convocare catre el, curierul negasindu-l la adresa din buletin)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 20 August 2015
Am vreo obligatie in afara de convocare?
Nu cred ca ar trebui concediat disciplinar , atat timp cat este arestat.

Adresati-va Parchetului sa va confirmea arestarea.
Nu am nimic oficial, se presupune ca eu nu stiu de arestarea lui. Cum procedez in acest caz?
In acest caz, pasii de urmat pentru o concediere disciplinara sunt :
1. Primul pas este intocmirea unui referat de catre seful ierarhic cu privire la abaterea savarsita
2. Al doilea pas, constituirea comisiei de cercetare disciplinara.
3. Al treilea pas, convocarea salariatului in scris, in vederea desfasurarii procedurii cercetarii prealabile.
4. Al patrulea pas: desfasurarea propriu-zisa a cercetarii disciplinare prealabile.
5. Ultima etapa consta in emiterea deciziei de sanctionare disciplinara si comunicarea deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am o firmă cu 15 angajați și am avut acum câteva ... Andreibbv1 Andreibbv1 Bună seara, Am o firmă cu 15 angajați și am avut acum câteva o situație prin care doi angajați nu se prezintă la muncă de 5 zile. Ei spun ca sunt în ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim, absente nemotivate mroby mroby Buna ziua, As dorii sa va intreb in ce conditii se poate desface un CIM pentru absentele nemotivate ale salariatului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Angajat cu cm 3 luni goldlegend goldlegend Buna ziua ! Am un angajat cu CM 3 luni care a lucrat 2 saptamani dupa care 6 zile, pana in prezent, nu a mai venit si nu a anuntat nimic chiar daca l-am ... (vezi toată discuția)