avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul nu beneficiaza de contract de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul nu beneficiaza de contract de munca.

In timpul facultatii am decis sa ma angajez. M`am angajat, lucrez la aceasta firma de aproximativ 3 ani de zile. Anul trecut mi`am facut un card..... la care angajatul trebuia sa completeze ultimile trei salari, in aceasta cerere era specificat ca "angajatul nu are contrac de munca" sau ceva asemanator spus cu alte cuvinte. Acuma mi`am terminat studiile si as dori sa plec de la ceasta firma nu stiu cum anume sa procedez ce articol sa invoc...... Din cate imi aduc aminte nu am semnat nimic doar cand mai venea din cand in cand cu niste cereri in care erau specificate salariul care se semna in trei exemplare............
As dori si eu un sfat cum anume sa procedez. Si daca ar putea cineva sa imi explice ceea ce inseamna " angajatul nu are contrac de munca" ca sa stiu si eu pe viitor ceea ce sa fac. Sau altfel spus o angajare cum ar trebui sa decurga..... nu stiu ce sa spun cam cate harti trebuie sa semnez........ Am uitat sa specific ca la amgajare i`am dat cartea de munca angajatorului.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:09, 16 Iulie 2009
1. Inteleg ca nu ati semnat un CIM la angajare.
2. La orice angajare trebuie semnat un contract individual de munca (CIM), semnat de angajat si angajator, inregistrat la ITM iar un exemplar inmanat salariatului.
3. Orice modificare a CIM se face prin act aditional, semnat de ambele parti, si inregistrat la ITM.
4. In situatia in care sunteti acum dvs., va recomand sa mergeti la ITM, sa solicitati sa va arate daca sunteti salariat la acea firma (adica daca aveti CIM). Daca nu aveti CIM faceti imediat o sesizare tot la ITL, la Corpul de control, povestiti toata tarasenia si asteptati un raspuns scris in urma controlului. ITM are posibilitatea legala sa-l oblige pe angajator (dupa plata unei amenzi grase) sa va incheie CIM retroactiv (de la data de cand lucrati).
Tineti-ne la curent cu ce se mai intampla pentru a va spune ce sa mai faceti.
Bine de aceasta treaba cu contractul de munca am inteles ceea ce nu am inteles sunt acele cereri de marire de salariu, iar in aceasta perioada micsorare, banuiesc ca acele harti erau semnate de cineva de la autorizat nu? Adica trebuie sa existe ceva nu stiu.......

Va multumesc.


Am sa postez si acea hartie, maine seara deocamdata nu am cum sa nu sunt in localitate.

Va multumesc inca o data.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
regclener, utilizator
1. Acele "cereri" ar trebui sa fie niste acte aditionale la CIM din cartrebuia sa primiti si dvs. un exemplar.
2. Daca aveti ceva scris de la ei srieti-le pe forum sa vedem ce sunt ele.
[ link extern ]

un exemplu mai vechi da intradevar e un contrac aditional........... dar totusi in acea hartie completate de ce era specificat "angajatul nu are contract de munca" dar totusi aveam salariu..........?
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
regclener, utilizator
1. Nu stiu de ce au scris ei asa in adeverinta, inrebati-i pe ei.
2. Mergeti la ITM, cum v-am spus mai sus, si apoi mai discutam.

Alte discuții în legătură

Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Urgent !! contract individual de munca Marbrax Marbrax Am si eu o problema Am un contract de munca pe perioada determinata ( 4 luni ) inregistrat la ITM ( am un exemplar ), dupa terminarea contractului patronul ... (vezi toată discuția)
Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)