avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz eliberare copii dupa tot dosarul clasat.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz eliberare copii dupa tot dosarul clasat.

Refuzul procurorului de a elibera copii dupa tot dosarul clasat si de a comunica doar ordonanta de clasare emisa in iunie 14 reprezinta abuz in functie ?
Nu pot ataca ordonanta de clasare daca nu vad dosarul.
Cel mai recent răspuns: stelu2015 , utilizator 07:50, 21 August 2015
Intr-adevar,conform art.94(2)raportat la alin.(8) NCPP aveti dreptul de a obtine pe cheltuiala dvs.fotocopii de pe actele din dosar.Puteti formula plangere penala ptr.abuz in serviciu conform art.297 NCP.
Cum motiveaza procurorul ?
Nu o motiveaza.La inceputl lunii iunie am solicitat eliberarea de dupa dosarul nr.
La sfarsitul lunii iulie a comunicat urmatoarea:
urmarea cererii dvs.inregistrata la aceasta unitate cu numarul de mai sus la data de 12 iulie 2015 , in conformitatea cu prevederile art. 316 alin (1) din cpp, va comunicam o copie dupa ordonanta cu numarul de mai sus emisa la 22.11.2014 prin care s-a dispus clasarea cauzei si referatul la data de 18.03.2014.Totdoata va comunciam ca impotriva ordonantei puteti formula in conformitae cu prevederile art. 339 alin 4 din cpp in termen de 20 de zile de la data comunicarii.
Cererea a fost trimisa prin posta cu confirmare. Nu avea cum sa o primeasca din 3 iunie la 12.07.15.Numarul cererii la care face referire este numarul dosarului, nu numarul de inregistrare.Ordonanta de clasare a mai fost trimisa in decembrie 2014. Pentru a o ridica trebuia sa ma duc in alt oras.Nu m-am dus.


Dvs ati precizat in cerere exact ce doriti?
Am cerut eliberarea de copii xeros dupa dosarul nr. Nu am solicitat comunicarea ordonantei.

Alte discuții în legătură

Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Cine emite ordonanta cand se cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 in ian 2014 a fost solutionat un dosar penal prin scoaterea de sub urmarirea penala a lui X. in 2016 cer redeschiderea acestui dosar deoarece au aparut ... (vezi toată discuția)
Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului? aidu aidu Procurorul de caz a clasat plangerea - fapta nu exista. Procurorul general a respins plangerea impotriva ordonantei de clasare - retinand insa ca fapta nu e ... (vezi toată discuția)