avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz eliberare copii dupa tot dosarul clasat.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz eliberare copii dupa tot dosarul clasat.

Refuzul procurorului de a elibera copii dupa tot dosarul clasat si de a comunica doar ordonanta de clasare emisa in iunie 14 reprezinta abuz in functie ?
Nu pot ataca ordonanta de clasare daca nu vad dosarul.
Cel mai recent răspuns: stelu2015 , utilizator 07:50, 21 August 2015
Banuiesc ca nu s-a inteles exact ce ati solicitat, mergeti la Parchet sa le arati cerere dvs si ce v-au raspuns ei, nu este o problema sa va elibereze copii dupa dosar.
Cand s-a ridicat ordonanta i s-a adus la cunostiinta ca se solicita copii dupa tot dosarul.
in afara ca grefiera a inceput sa se enerveze iar un coleg i-a sarit in ajutor amenintand persoana cu " chematul jandarmilor", o alta explicatie nu s-a mai primit.Imediat dupa ce persoana a iesit din birou, s-a dus sa dea raportul,iar colegul a inceput sa comenteze despre persoana si dosar . Si au venit , pe rand sa verifice daca persoana a plecat . Ba au si urlat ce mai asteptati, nu ati plecat!!!
Nu este primul raspuns de acest gen.
La o cerere de continuare a urmarii penale nu s-a raspuns daca cererea a fost admisa sau nu. Cererea a fost inregistrata mai tarziu cu trei zile.
Partea vatamata a contestat ordonanta procurorului .I s-a admis contestatia ,printr-o ordonanta emisa de prim procuror adjunct ,dar care nu a fost comunicata si inculpatului..
Au solicitat redeschiderea urmarii penale din partea parchetului, musamalizand cererea de continuare a urmarii penale.I s-a admis cerererea de redeschidere a urmarii penale.
Impotriva ordonantei s-a formulat plangere in instanta de catre partea adversa.
La cerere de recuzare a procurorului de caz s-a raspuns : dosarul se afla la instanta.
La cererea de completare a probatoriului s-a raspuns : dosarul se afla la instanta.
La cerere de depunere a unui proces verbal care lipsea din dosar s-a depus un proces verbal fals.Desi li s-a admis redeschiderea urmarii penale , refuza sa efectueze vreun astfel de act.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Cine emite ordonanta cand se cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 in ian 2014 a fost solutionat un dosar penal prin scoaterea de sub urmarirea penala a lui X. in 2016 cer redeschiderea acestui dosar deoarece au aparut ... (vezi toată discuția)
Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului? aidu aidu Procurorul de caz a clasat plangerea - fapta nu exista. Procurorul general a respins plangerea impotriva ordonantei de clasare - retinand insa ca fapta nu e ... (vezi toată discuția)