Concediu fara plata pentru ingrijirea copilului luat pe vremea comunismului(cand concediu de maternitate era doar de 3 luni)-mentionez ca fiica mea avea doar 7 luni- este considerat vechime in munca sau nu?
Multumesc!
In prezent, concediu fara plata pentru cresterea copilului constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
Doamna se referea la concediul de plata de DUPA cel de ingrijirea copilului. Asa cum a specificat domnia sa, CCC era de pe atunci 3 luni, iar dansa a spus ca a beneficiat de concediu fara plata cand copilul avea 7 luni. O rugam sa ne lamureasca daca am inteles bine.
@freelis - doamna a spus asa: "Concediu fara plata pentru ingrijirea copilului luat PE VREMEA COMUNISMULUI(cand concediu de maternitate era doar de 3 luni)-mentionez ca FIICA MEA AVEA DOAR 7 luni". Situatia actuala e cum ati descris-o Dvs., dar in comunism era mai complicat. Raspunsul meu e din practica dosarelor de pensie, pe baza datelor o0ferite deocamdata de catre initiatoarea topicului.
Asa incat, @ szomorumarieta: am aceeasi solcitare ca si colegul freelis, ca sa va putem da un raspuns corect. Mai exact,: cat a fost concediul de ingrijire a copilului si CAND a fost concediul fara plata, cumva DUPA ce a expirat concediul de ingrijire a copilului, sau...?