avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune prin intermediul instantei de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune prin intermediul instantei de judecata

Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati intr-o problema : Au fost 4 frati din care in viata doar unul. Matusa mea care nu a mai fost casatorita a decedat anul trecut pe 20 septembrie. Mama mea si inca un frate au decedat inaintea matusii. De la unchiul decedat sunt 5 copii (in alt oras) iar de la mama 2 copii (matusa decedata a locuit in acelasi oras cu noi 2 si unchiul in viata) . Bunicii sunt si ei decedati. Matusa mea nu a lasat testament. Unchiul in viata nu ne-a chemat la dezbaterea succesiunii. Si-a trecut apartamentul si bunurile matusii pe numele lui. Am aflat abia luna aceasta. Toate actele au fost la el. Am fost la un avocat dar mi se pare foarte complicata si costisitoare procedura - ceilalti verisori o parte sunt in strainatate o parte in alt oras. Eu trebuie sa platesc toate taxele de timbru ? Toate legalizarile de certificate nastere, casatorie ? Nu am banii necesari, cred ca pe asta s-a si bazat. Nici nu stiu daca ceilalti vor sa vina la succesiune. Nu pot deschide judecata doar in numele meu si sa se imparta si la ceilalti ce li se cuvine? Va rog dati-mi un sfat. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune problematica Swamera Swamera Buna ziua, Avem probleme cu o succesiune din partea bunicilor, mai ales din cauza faptului ca nu stim ce avem de facut in momentul de fata. Situatia se ... (vezi toată discuția)
Succesiune ana1979 ana1979 Cazul meu este utin mai complicat. Am sa incerc sa il explic si poate cineva ma va putea indruma ce si cum sa facem. Bunicii au decedat cu ceva timp in urma, ... (vezi toată discuția)