avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori PFA actionar in alta tara UE
Discuție deschisă în Bursa de valori

PFA actionar in alta tara UE

Buna ziua,
Imi poate spune cineva daca PFA-ul meu poate sa devina actionar la un Ltd din UE?

Multumesc,
Mihai
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 13:49, 21 August 2015
Buna ziua,

raspunsul il aflati in legislatia tarii respective. Acolo se gasesc reglementarile care arata ce fel de persoane si ce fel de entitati pot detine parti sociale sau actiuni in tara respectiva. In alta ordine de idei, cel mai bine ar fi sa deveniti asociat in calitate de persoana fizica. Nu vad avantaje in a deveni asociat in calitate de pfa.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Avantajul ar fi taxe mai mici. Pe persoana fizica trebuie sa platesc 16% pe cand PFA-ul este cu norma de venit si deci implicit taxe mai mici.

Mihai
In ce priveste taxele, cel mai probabil veti plati acolo impozitul astfel incat tot dupa regulile acelei tari trebuie sa va faceti socotelile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa fac pfa sau ii daca am deja un srl? Maria555 Maria555 Buna ziua! Intrebarea mea: dacă pot sa infiintez un PFA sau II (ca traducator autorizat) daca am deja un SRL (sunt asociat unic)? SRL-ul momentan are ... (vezi toată discuția)
Legalitate activitate freelancer Iulia_8891 Iulia_8891 Care este forma juridica de organizare ideala pt un freelancer? Exista posibilitatea de a plati doar impozit pe profit fara a avea un SRL/PFA? (vezi toată discuția)
P.f.a sau srl? solomcarmendamiela solomcarmendamiela am autorizatie de artificier, doresc sa-mi deschid o afacere in acest sens ( participare la festivitati, nunti, etc. cu jocuri de arificii).Am actele necesare ... (vezi toată discuția)