avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren agricol

Buna ziua,
urmeaza sa fac succesiune dupa mama mea decedata; intre bunurile imobile care intra in masa succesorala, este un teren agricol pe care mama l-a mostenit de la tatal ei. Problema este ca pentru terenul respectiv exista titlu de proprietate, impreuna cu alte doua loturi, pe numele a trei mostenitori (mama mea si cei doi frati ai ei).
Intrebarea este urmatoarea: se poate dezbate succesiunea in conditiile actuale, sau trebuie facut partaj la notariat pentru lotul de pamant care a fost proprietatea mamei?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cl710521 , utilizator 14:39, 21 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.
Nu sunt singurul mostenitor, mai am o sora, dar cred ca asta nu schimba lucrurile dpdv al dezbaterii sucesiunii fara a face partajul voluntar in prealabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire cadastru si intabulare terenuri agricole (arabil) BALINT ELENA BALINT ELENA Buna ziua, Doresc sa mi se execute cadastrul si intabularea a doua terenuri, pe care le-am mostenit eu , fratele meu si mama mea, dupa decesul tatalui meu in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire cris2020 cris2020 Tata a decedat în mai 2018. Suntem două surori și mama e in viață. In urma decesului tatălui au rămas un apartament și o casă. Mama are o oarecare ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua bunica mea a decedat in 1983 dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha. cererea de retrocedare ... (vezi toată discuția)