avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intocmire cadastru si intabulare terenuri agricole ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intocmire cadastru si intabulare terenuri agricole (arabil)

Buna ziua,
Doresc sa mi se execute cadastrul si intabularea a doua terenuri, pe care le-am mostenit eu , fratele meu si mama mea, dupa decesul tatalui meu in 2003. La data decesului tatalui meu s-a intocmit actul de mostenitor, la notariat, pentru teren in baza unui act de partaj voluntar, incheiat intre tatal meu si o sora a sa- noi nestiind la acea data ca s-au emis si titlurile de proprietate pentru reimproprietaritii dupa 1990. Pe cele doua terenuri erau de fapt emise la acea data titlurile de prorietate comune pentru tatal meu si sora sa. La ora actuala a decedat si mama mea si inainte de a dezbate sucesiunea dupa partea de terenuri mostenita de dansa as vrea sa mi se intocmeasca cadastrul si intabularea terenurilor tatalui meu. Mai mentionez faptul ca terenurile nu se gasesc in judetul de domiciliu al parintilor mei si astfel pe Anexa 24 intocmita dupa decesul mamei mele nu apar si terenurile ca masa succesorala. Pot da spre executie cadastru in vederea intabularii terenulu si pentru care sa semnez doar eu si fratele meu, dovedind lipsa semnaturii mamei cu actul de deces?
Cel mai recent răspuns: BALINT ELENA , utilizator 08:43, 26 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se va putea pentru că la OCPI vi se va cere succesiunea după mama dumneavostră care era coproprietar al terenurilor. La masa succesorală va trebui să duceţi dv.înscrisurile privind aceste terenuri, chiar dacă nu apar în anexa 24.
Multumesc pentru raspuns, dar...eu acest lucru am incercat sa fac dupa decesul mamei mele, dar notarul de la biroul unde am mers sa inchei actele de succesiune mi-a spus ca deoarece in actul de mostenire initial facut dupa tatal meu, impartirea terenului s-a facut dupa un act de partaj de buna voie intre tatal meu si sora lui, si acum am venit cu titlurile de proprietate unul emis in 1996 si unul in 2002, deci inainte de intocmirea actulu de mostenire (dar cand noi nu stiam ca acestea erau emise), trebuie facuta o corectie sau rectificare la acel act si dupa aceea se va face si succesiunea pe teren dupa mama. Dar pentru acea corectie trebuie facut cadastrul dupa tata, dar acest lucru nu il pot face deoarece un mostenitor a decedat-mama si fara succesiunea mamei nu pot face cadastrul!!?? Cum ma sfatuiti? Ce sa fac?
Mentionez ca titlurile de proprietate, doua la numar pentru doua terenuri, sunt comune pentru tatal meu si sora dansului si au ca anexa actul de partaj intre cei doi, iar terenurile aferente matusii mele au fost deja instrainate de mostenitorii acesteea prin vanzare si donatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este necesar cadastrul la succesiune! Nu vad de ce solicita notarul acest lucru. Vorbiti si cu un alt notar. Eventual si cu un expert topo cadastrist care va pot ajuta concret!
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.Imi este util pentru confirmarea a ceea ce mi-au spus 5-6 persane autorizate in cadastru. Am consultat atatia pentruca si notarul l-am schimbat si care ca si primul spune ca trebuie facuta o corectie la primul certificat de mostenitor si de aceea imi cere cadastrul dupa tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune dodoambra dodoambra Buna seara, Am o intrebare. Dupa decesul tatalui in 1998 eu impreuna cu mama am mostenit casa si 2 terenuri pentru care exista avem 2 titluri de proprietate ... (vezi toată discuția)