avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre succesiune

Buna seara,
Am o intrebare. Dupa decesul tatalui in 1998 eu impreuna cu mama am mostenit casa si 2 terenuri pentru care exista avem 2 titluri de proprietate ( cate unul pentru fiecare) pe numele tatalui. In anul 1999 amprimit certificatul de mostenire.
In anul 2014 a decedat si mama mea. Pentru succesiune este nevoie sa intabulez aceste terenuri sau se poate face mostenirea si fara acest lucru pe baza titlului de proprietate pe numele tatalui si certificatul de mostenire din anul 1999 unde mostenitori suntem eu si mama mea. Intreb acest lucru din cauza sumei enorme cerute de catre topograf pentru inscrierea in registrul topo . ( 800 pe fiecare lot, si cum fiecare titlu de proprietate are cate 2 loturi, rezulta 3200 lei plus 480 taxa de inscriere). Cum s-a putut face certificatul de mostenire in anul 1999 , acum nu se poate face la fel?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
dodoambra, utilizator
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 10:19, 4 Februarie 2015
daca inteleg eu bine se doreste succesiunea.
A obtine Certificatul de mostenitor este altceva.
Pt succesiune din cate am intalnit se cere actul proprietate cu cadastru intabulare si tot tacamul. Puteti merge la notariat sa obtineti CF de mostenitor si succesiunea o dezbateti cand veti avea posibilitatea financiara, dar trebuie avut in vedere si faptul ca dupa 2ani de la data decesusui se va plati si un impozit ca nu este mic , in functie de valoarea masei succesorale.
Raspunsul e general si nu raspunde la intrebarea mea. Eu vreau sa stiu daca succesiunea se poate face pe baza certificatului de mostenire primit din partea tatalui decedat in 1998 cu anexa Titlurile de proprietate a terenului agricol - asa cum sa procedat in 1999 sau e nevoie de inabulare a TERENULUI AGRICOL . Deci nu vorbim de casa si curte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire cadastru si intabulare terenuri agricole (arabil) BALINT ELENA BALINT ELENA Buna ziua, Doresc sa mi se execute cadastrul si intabularea a doua terenuri, pe care le-am mostenit eu , fratele meu si mama mea, dupa decesul tatalui meu in ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren agricol marianica marianica Am citit in urma cu ceva timp ca exista un program national de intabulare gratuita a terenurilor agricole redobandite. As vrea sa stiu daca in judetul Timis ... (vezi toată discuția)
Succesiune craciun jean craciun jean sunt unicul fiu al parintilor mei.tatal a decedat in 1994.in 1998 am realizat iesirea din indiviziune cu mama mea pentru un imobil precum si o parte din ... (vezi toată discuția)