avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

sunt unicul fiu al parintilor mei.tatal a decedat in 1994.in 1998 am realizat iesirea din indiviziune cu mama mea pentru un imobil precum si o parte din terenul agricol in baza unor procese verbale de punere in posesie.in 2000 a decedat mama. in 2004 am primit titlurile de proprietate ca fiind emise in 2002 si care cuprind si restul de teren.in titluri nu este mentionat ca tatal este defunct iar rubrica mostenitori nu este completata.vreau din motive financiare sa realizez succesiunea pe cale judecatoreasca.am deja un certificat de mostenitor incheiat in 1998 asa cum am specificat mai sus pentru o parte din bunuri.fiind singur nu stiu pe cine sa chem in judecata. va multumesc anticipat pentru raspuns.primiti ,va rog inalta mea considerasie.
Din pacate, fiind singurul mostenitor si neavand cu cine sa va 'judecati" in contradictor, chiar daca se face printr-o tranzactie si se imparte mostenirea pe loturi, dvs.nu puteti evita procedura notariala in vederea reducerii costurilor.
Pentru acest tip de actiune, trebuie sa fie cel putin doua pers. care sa mosteneasca pe defuncti.
nu aveti pe cine sa chemati in instanta, tot singura cale este notariatul, ca sa va rezolvati problema.

av. vasilescu
Teoretic, ati putea sa dati in judecata vreun unchi, sau vreun verisor mai indepartat si sa dovediti cu martori ca sunteti unicul mostenitor al mamei. Mama mai are surori, parinti, rude mai apropiate?
Ati putea, eventual sa discutati cu acesta dinainte sa nu se opuna la admiterea actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in concubinaj Kristi74 Kristi74 Mama mea a trait in concubinaj timp de 20 ani. Concubinul a decedat la 56 ani, fara sa fie bolnav vreodata si din aceasta cauza nu s-au gandit ca ar fi cazul ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate - succesiune aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Dupa 1990 se emit titluri de proprietate. Titularul era decedat, pe titlu sunt trecute 2 surori A si B, in viata la acea data. Nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Succesiunie costy71 costy71 De la notariat mau trimis la arhivele statului dar nu am intales ce trabue sa cer si cu ce acte. Doresc sa dezbat mostenirea,sotia mea este singura ... (vezi toată discuția)