avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunie

De la notariat mau trimis la arhivele statului dar nu am intales ce trabue sa cer si cu ce acte.
Doresc sa dezbat mostenirea,sotia mea este singura mostenitoare fiind singurul copil
Socrul meu a decedat in 1994 iar soacra in 2000.
Daca ati putea sa ma ajutati cu niste lamuriri. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:19, 14 Septembrie 2010
Nu! Se merge la Primarie si se solicita Anexa 24 pentru deschiderea succesiunii.
Sau mai simplu .Actiune in instanta prin care , in contradictoriu cu Unitatea Administrativ-Teritoriala ... solicitati sa se constate ca sunteti unic mostenitor iar de pe urma defunctilor parinti au ramas urmatoarele bunuri:......
Instanta solicita la Primarie copie de pe registrul agricol din anul...cand a decedat ultimul parinte...
1. Ce proprietati a avut socrul dumneavoastra? Dar soacra?
2. Probabil ca dupa socrul decedat in 1994 s-a dezbatut succesiunea iar dosarul s-a predat la Arhivele Nationale. Banuiesc ca acesta ar fi motivul pentru care v-au trimis acolo.
3. De principiu, pentru ca sotia d-voastra sa se prezinte la notariat are nevoie de: actele de deces ale celor despre a caror sucesiune este vorba, certificatul de nastere, certificatul de casatorie, anexa nr. 24 privitor la ambii defuncti, extrase de carte funciara sau titlurile de proprietate, certificate de actionar, carnete CEC sau banca, orice alt inscris din care sa rezulte un drept de proprietate ori un drept de creanta al defunctilor. Afara de aceste acte se mai solicita si certificatul cu valoarea de impozitare a imobilului si o adeverinta emisa de primarie din care sa rezulte anul constructiei, suprafata si materialele din care este construita.

deliu_ginel@yahoo.com a scris

Sau mai simplu .Actiune in instanta prin care , in contradictoriu cu Unitatea Administrativ-Teritoriala ... solicitati sa se constate ca sunteti unic mostenitor iar de pe urma defunctilor parinti au ramas urmatoarele bunuri:......

Absurditatea unei astfel de sustineri este atat de mare, de vadita, de imensa, pantagruelica, gargantuelica incat trebuia sa sterg postarea fara sa mai stau pe ganduri
.... :fight: unde ati dobandit astfel de cunostinte? De ce dati raspunsuri fara nici un suport?
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
nu sa dezbatut mostenirea dupa socrul meu ,banuesc ca notarul vrea sa se convinga de acesta.
La arhive nu stiu cu ce acte sa ma prezint.
Ca proprietati este vorba de un apartament.
cel mai bine un notar va poate sfatui in problema dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ca soacra mea să se declare singura moștenitoare a soțului ei, omițând cei doi copii pe care i-a avut în timpul căsniciei? rycy rycy Bună ziua. Soacra mea a făcut acte la primărie trecând toată averea soțului ei pe numele ei eliminând cei doi copii ca ea să rămână singura ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti si mie in cit timp de la deces se poate face sucesiunea si ce imi trebuie si unde trebuie sa ma adresez stefan_constanta stefan_constanta VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI SI MIE ESTE UN TERMEN PUNTRU A SE FACE SUCESIUNEA ,TATAL MEU A DECEDAT 01.05.2008 CE TREBUIE SA FAC MAI ALES CA TREBUIE SA FAC ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)