avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mediere in timpul procesului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mediere in timpul procesului

Buna ziua. Daca este pe rol procesul de divort cu copii la judecatorie, fara partaj , de comun acord, doar domiciliul copilului facand obiectul procesului, si intre timp exista consens in toate punctele, se poate face mediere inclusiv pentru partaj urmand a se depune la primul termen, care este in octombrie cu tot cu partaj?
Cel mai recent răspuns: lutzache , utilizator 20:33, 21 August 2015
In mod cert puteti depune o cerere accesorie la actiunea principala prin care sa solicitati si acest lucru.
daca ati optat pentru:
Divorţul prin acordul soţilor
Art. 930
Soluţionarea cererii
(1) La termenul de judecată, instanţa va verifica dacă soţii stăruie în desfacerea căsătoriei pe baza acordului lor şi, în caz afirmativ, va pronunţa divorţul, fără a face menţiune despre culpa soţilor. Prin aceeaşi hotărâre, instanţa va lua act de învoiala soţilor cu privire la cererile accesorii, în condiţiile legii.

In aceste conditii puteti depune la primul termen de judecata acordul de mediere care sa cuprinda si capatul cererii acesorii.
Mare atentie ca va trebui sa timbrati si acest capat pana la primul termen de judecata conform . O.U.G 80/2013
Cu deosebita stima,
Va multumesc foarte mult de raspuns. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta domiciliu conjugal! andronicus andronicus Atribuirea locuintei domiciliului conjugal reprezinta o cerere accesorie obligatorie in procesul de divort? (vezi toată discuția)
Taxa judiciarã de timbru: stabilire, scutire de la platã GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Taxa de timbru se stabileşte de către instanţă după examinarea cererii de chemare în judecată şi cuantumul acesteia va fi comunicat reclamantului la ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru într-un litigiu repus pe rol Costel-Iosub Costel-Iosub In 8 septembrie 2008 am pus pe rol la judecatorie o actiune de partaj succesoral, iar in 11 februarie 2010 a fost suspendat pentru rezolvarea altor doua ... (vezi toată discuția)