avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate de succes care nu plateste dividende
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate de succes care nu plateste dividende

Cazul meu. In 1998 o societate (editat) a emis actiuni. Am cumparat atunci 5 actiuni. De atunci nu s-a mai auzit nimic despre acele actiuni. Cam din doi in doi ani am sunat la firma sa intreb daca societatea s-a redresat (in 1998 societatea era la limita supravietuirii si de aceea a emis actiuni pentru capitalizare). Nu numai ca s-a redresat dar este si conform Wikipedia unul din cei mai mari exportatori de portelan in Europa si nu numai. In prezent are un actionariat majoritar elvetian. Am sunat la firma sa intreb, eu daca am 5 actiuni si pana in prezent nu am primit niciun dividend, ce sa cred? Bineinteles ca raspunsul a fost unul simplu: Da, figurati in registrul actionarilor, dar nu va putem ajuta cu nimic, daca vreti, cel mult sa vindeti cuiva actiunile la valoarea de 40 ron pe actiune, adica 10 euro.
E posibil ca un actionar sa fie tratat asa? Ce trebuie sa fac sa stiu, din clipa in care am fost certificat ca actionar de firma, care sunt bilanturile anuale ale firmei din 1998 si pana in prezent, care au fost hotararile Adunarilor generale ale actionarilor (eu nu am fost informat niciodata) referitor la dividende etc. Scopul cumpararii de actiuni este acela de a beneficia de dividende. Eu am cumparat actiuni si atat. In rest nimic. E o inselatorie? Ce ma sfatuiti sa fac in raport cu firma in calitate de actionar? Actionariatul majoritar cum castiga daca nu ofera dividende? Multumesc. PS/ Problema, cred, ca nu este una singulara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2015
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Devidente Daniela-Beatrice Daniela-Beatrice Sunt actionar la o S.C.-S.A.din anul 1996.Dupa catva timp societatea s-a privatizat.Pana in prezent nu am primit niciodata devidente,iar proprietarul majoritar ... (vezi toată discuția)
Dividende de la o societate pe actiuni albu67 albu67 Buna ziua In anul 1996 administratorul la societatea la care lucram mi-a propus sa cumpar actiuni la o societate care urma sa fie nou infiintatata. Am fost ... (vezi toată discuția)
Cuponiada lucicasweis lucicasweis Buna seara, am cateva cupoane ramase de la tatal meu (decedat), actiunile sunt depuse la hotel Hilton.Unde pot afla valoarea actiunilor?....avand in vedere ... (vezi toată discuția)