avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna-ziua,
Acelasi salariat are o poprire de 1/4 din salariu pentru obligatia de intretinere si 2300 lei poprire pentru neachitarea datoriilor bancare. Salariatul in cauza are un salariu de 600 lei net. Pana acum societatea ii oprea 150 lei cu titlu de intretinere lunara din salariu. Avand in vedere noua datorie a salariatului si dispozitiile art. 409 Cod proced. Civila coroborat cu 273, alin. 2 Codul Muncii ii voi mai retine inca 50 de lei lunar pt. noua datorie? Este corect mecanismul gandit de mine.
Cel mai recent răspuns: klein andreea , utilizator 12:27, 13 Iulie 2009
Suma totala a retinerilor diin salariu nu trebuie sa depaseasca 1/3
Gresit D-le Dan, art 409 Cod Proced. Civila 1/2 din sariul net al debitorului
Am sris in mod gresit 50 lei, corect 150 lei poprire in favoarea bancii.
Buna ziua.Banca nu poate retine mai mult de 30% din salariul net.Asa mi s-a comunicat direct de la banca saptamina trecuta.Scuze pentru interventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Am facut mai multe credite pentru nevoi personale, fara garantii si am deja puse doua propriri pe salariu in cuantum de 400 lei. Salariul meu este ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu silvia99 silvia99 va rog frumos: o persoana fizica a luat un credit de 15000 Euro, pe care nu l-a platit de 4 ani (a platit doar 10%). aceasi persoana si-a deschis firma, ... (vezi toată discuția)
Popriri salarii kimwhite kimwhite hristos a inviat! am si eu o mare nedumerire.poate stioe cineva sa imi raspunda...am o restanta la o banca cea de la care imi ridic si salariul am revenit la ... (vezi toată discuția)