avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordare ajutor social
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordare ajutor social

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie:O persoana solicita un ajutor social,indeplinind conditiile respective.Persoana locuieste (legal) in zona de unde cere ajutorul,parintii fiind decedati,fara succesiunea dezbatuta.
Pentru acordarea ajutorului social,una dintre conditii este:sa nu aiba teren intravilan mai mare de 2000.m.p. si extravilan 1,5 ha.Desi persoana nu are nimic pe numele ei-nefiind dezbatuta mostenirea(titlul de propietate este pe numele parintilor decedati) i se cere semnarea unei declaratii de la frati(macar a unuia,desi ,sunt 6),precum ca nu detine teren mai mult decat in lege,asa cum am explicat mai sus.
Intrebare:este corect sa-i ceara aceasta declaratie de la frate?.Daca da,in baza carei legi?.Implica vreo raspundere,daca unul din frati semneaza aceasta declaratie?Intreb deoarece la primaria respectiva ar trebuisa se gaseasca in arhiva titlul de propietate al parintilor,noi copii nefacind succesiunea!
Va multumesc mult de tot,celor care ma puteti ajuta!
Toate cele bune!.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea parintilor si bunicilor Dl_Sandu Dl_Sandu In urma decesului parintilor a ramas o casa plus terenul aferent intravilan, propietate ce era a tatalui care a decedat primul. Alte terenuri extravilane ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune mine58 mine58 Am urmatoarea situatie : Ambii parinti decedati , mama in 1998 si tata in 2013. Suntem 2 frati , suntem in relatii foarte bune , dar nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala si partaj Gurita Mihai Gurita Mihai Ma numesc Mihai Gurita si sunt din com.Gioseni jud.Bacau am si eu o problema daca m-a puteti ajuta urgent . Bunici mei au decedat in 2001respectiv in 2004 ei ... (vezi toată discuția)