avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daune morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daune morale

Dupa 6 ani de la divort pot cere daune morale,nu m/am recasatorit si m/am imbolnavit in acest timp?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:57, 22 August 2015
Dreptul la despagubiri si prestatii compensatorii este reglementat de art.388-392 Noul Cod Cvil.Dreptul la prestatie compensatorie prevazut la art.390 il are sotul nevinovat si care,sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei,instanta de tutela solutioneaza cererea prin hoatararea de divort,Nu cred ca aveti nici o sansa,in primul rand, cred ca.s-a prescris dreptul la actiune conform ar.2.501 raportat la art..517 Noul Cod Civi, in al doilea rand va fi greu sa dovediti o legatura de cauzaltiate intre faptul ca nu v-ati putut recasatori si ca v-ati imblonavit din cauza divortului.Poate in SUA ati fi avut castig de cauza,aici nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri in caz de divort ralucagogiltan ralucagogiltan stie cineva daca exista practica cu privire la despagubirile acordate in caz de divort dupa noul cod civil? se pot solicita despagubiri si pentru prejudiciul ... (vezi toată discuția)
Adulter Lala46 Lala46 Mai exista acuzatia de adulter in Romania? (vezi toată discuția)
Lamurire divort,daune morale? dia2120 dia2120 sunt recasatorita de 17 ani,timp in care sotul a avut un comportament total neadecvat unui mediu familial,imbatandu-se si facand scandal mai mereu,neglijind ... (vezi toată discuția)