avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lamurire divort,daune morale?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lamurire divort,daune morale?

sunt recasatorita de 17 ani,timp in care sotul a avut un comportament total neadecvat unui mediu familial,imbatandu-se si facand scandal mai mereu,neglijind copilul,iar mereu cand se iscau discutii in contradictoriu pleca de acasa cateva zile.de cca 6 luni contributia lui financiara in familie nu se mai regasea decat in proportii reduse.mai nou a plecat de cca 3 sapt si m a anunta ca vrea sa divorteze gasindu si alta partenera.ce probe ar trebui sa depun in instanta pt a i cere daune morale??si daca se poate .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:37, 25 Noiembrie 2012
Puteti cere daune morale daca reusiti sa dovediti ( si cand spun sa dovediti ma refer la certificate medicale de orice fel)ca v-a fost afectata sanatatea fizica sau psihica in vreun fel.
Posibil ar fi, ramane sa dovediti ca suferiti un prejudiciu in urma desfacerii casatoriei) din ce povestiti , rezulta ca va faceti un bine divortand :) ) va ramane la aprecierea instantei.

Art. 388

Acordarea despăgubirilor

Distinct de dreptul la prestaţia compensatorie prevăzut la art. 390, soţul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului vinovat să îl despăgubească. Instanţa de tutelă soluţionează cererea prin hotărârea de divorţ.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot cere daune morale și materiale la un divorț? Mikkym Mikkym Buna seara! Am si eu o intrebare? Se pot cere daune morale și materiale la un divorț și, dacă da, în ce condiții? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Daune morale iliuta69 iliuta69 Dupa 6 ani de la divort pot cere daune morale,nu m/am recasatorit si m/am imbolnavit in acest timp? (vezi toată discuția)
Divort cu minori petru ana maria petru ana maria Buna ziua,as dori sa ma ajutati cu o intrebare:ma aflu in proceduri de divort cu sotul meu si avocata mea a cerut sotului meu daune morale in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)