avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

Buna ziua,as dori sa ma ajutati cu o intrebare:ma aflu in proceduri de divort cu sotul meu si avocata mea a cerut sotului meu daune morale in valoare de 1000 lei.vroiam sa stiu acesta este un alt proces sau daunele morale intra in procesul de divort?pana acum am platit avocatei onorariul pentru divort si custodie.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:29, 19 Februarie 2017
Exista posibilitatea de a se solicita sotului daune morale in caz de divort.

Conform art. 388 din Codul Civil: Distinct de dreptul la prestaţia compensatorie prevăzut la art. 390, soţul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului vinovat să îl despăgubească. Instanţa de tutelă soluţionează cererea prin hotărârea de divorţ.
Pe avocata dvs ar fi trebui sa o intrebati cum anume a formulat actiunea de divort, respectiv ce capete de cerere are aceasta. Ca sa nu mai spun ca inaintea depunerii actiunii ar fi trebuit sa o cititi si dvs si sa va exprimati consimtamantul asupra ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot cere daune morale și materiale la un divorț? Mikkym Mikkym Buna seara! Am si eu o intrebare? Se pot cere daune morale și materiale la un divorț și, dacă da, în ce condiții? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de divort ralucagogiltan ralucagogiltan stie cineva daca exista practica cu privire la despagubirile acordate in caz de divort dupa noul cod civil? se pot solicita despagubiri si pentru prejudiciul ... (vezi toată discuția)
Divort fara copii tyca2008 tyca2008 eu sunt in italia si sotia a plecat in ro fara sami spuna bineinteles nu locuim impreuna si in ro avea un cont bancar la lichidat si a inaintat divort ,si ma ... (vezi toată discuția)