avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu vatamare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu vatamare

Buna ziua.....intr-o zi mergand pe o straduta cu o viteza de aprox 40 km/h,din spatele unor masini parcate a sarit brusc un copil incercand sa traverseza pe partea opusa a strazii catre mama lui.Am franat brusc ,am tras de volan dar din pacate l-am acrosat cu coltul din dreapta al spoilerului(mentionez ca eram la volanul unui autoturism Tico).Nu am parasit locul accidentului,nu am consumat bauturi alcoolice,nu era trecere de pietoni.Copilul am inteles de la politist ca are o fractura de femur si are piciorul in ghips.Dupa ce am dat declaratia la politie,acestia mi-au inapoiat actele masinii,si permisul auto si mi-au spus ca peste 2-3 luni o sa mi revin pebtru o declaratie.As vrea sa-mi spuneti,in acezt caz conform legii care sunt riscurile la care sunt expus......adica se poate intocmi dosar penal....sau se suspenda permisul????Va multumesc!!!
trebuie neaparat sa fiti asistat de un avocat deoarece nu se stie ce trasnai ii trec prin cap mamei copilului....daune...
din punctul meu de vedere, practic dvs sunteti achitat.
nu aveti de ce sa raspundeti penal, atata timp cat copilul a sarit brusc in fata masinii si nici nu era la trecerea de pietoni.


av.m.vasilescu
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
Multumesc mult pentru raspuns !!
Atunci cand ati dat declaratia la politie , agentul constatator a intocmit si un proces verbal din care v-a fost dat un exemplar .este foarte important ceea ce s-a mentionat in procesul verbal.De principiu nu aveti nici o vina conform prevederilor Codului Rutier , insa parintii copilului pot avea idei legate de o eventuala despagubire materiala!
Sfatul meu -- consultati-va cu un avocat caruia sa ii aratati acel proces verbal.
In primul rand va multumesc pentru raspuns.....iar ca proces verbal eu nu am primit nici un exemplar,si nici dovada de reparatie deoarece nu au rezultat avarii.Acum 5 minuate am sunat la Udriste sa mai intreb o data daca trebuia sa primesc un proces verbal si cineva de acolo de la relatii mi'a spus ca nu terbuia sa primesc nimic si ca,asa cum am spus in celalalt mesaj,daca este nevoie o sa ma mai cheme colegii dansului.Eu in ziua accidentului am depus o plangere si la sectia de plitie de sector impotriva parintilor pentru amenintari si pentru ultraj(au spart parbrizul masinii cu pumnul).
Faptul ca v-au spart parbrizul masinii cu pumnul nu reprezinta ultraj , ci distrugere! Insa nu are importanta fiindca incadrarea juridica a faptei o va face organul de cercetare penala care instrumenteaza dosarul.

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere, nu am proces verbal Bodescu Virginia Bodescu Virginia Eram la volanul masinii, in apropierea unei treceri de pietoni. In fuga , a trecut o fetita de la scoala din apropiere, vorbind la telefon, fara sa se asigure, ... (vezi toată discuția)
Piatra sarita de la roata masinii proprii in parbrizul altei masini c.ionescu c.ionescu Astazi am fost oprit in trafic de conducatorul unui autoturism care rula in spatele meu spunindu-mi ca de la roata masini mele i-a sarit o piatra si parbrizul ... (vezi toată discuția)
Acident circulatie mari0779 mari0779 buna ziua. in urma cu cateva zile in timp ce ma deplasam prin localitate cu masina, la o distanta de 5-6 m, de dupa o masina mi-a sarit in fata un copil. am ... (vezi toată discuția)