c.ionescu a scris:
Astazi am fost oprit in trafic de conducatorul unui autoturism care rula in spatele meu spunindu-mi ca de la roata masini mele i-a sarit o piatra si parbrizul s-a ciobit. A solicitat sa mergem la politie pentru PV.
Nu m-am dus pentru ca nu am avut nici un contact fizic cu respectivul autoturism. In plus nu a fost nici un accident, in sensul Codului Rutier (art. 75).
Despre constatre amiabila nu a adus vorba si nici nu este cazul, cred. Pai nu am nici o vina, ii dau polita RCA, si ma inregistrez cu eveniment si iau puncte malus, asta daca RCA accepta rezolvarea pe RCA a unui astfel de veveniment.
Se poate invoca obligativitatea prezentarii la Politie art. 79 din cod in sensul ca
au rezultat "... şi/sau alte pagube materiale...".
Ce credeti ca ar trebui sa fac.?
Am patit ceva similar, pe 11.09.2001. :) Eram la volanul unui ARO 243D, proprietate personala, pe Crangasi, pe banda de langa ax, un derbedeu cu o Dacie zdrentuita ma tot impingea spre stanga, sa intre el in fata, ca banda lui mergea mai incet, nu m-a impresionat si, in final, a intrat cu aripa lui din spate stg. in tamponul meu din fata dr. A iesit, mi-a tras un pumn in geamul meu, era sa-si rupa mana, s-a luat dupa mine, nu l-am bagat in seama si mi-am continuat drumul spre serviciu. La iesire, dupa ora 16:00 am mers la circa de politie din Crangasi, am facut o plangere contra lui pentru agresiune. Pe urma am mers la circa de anuntat accidentele, unde toata lumea se uita la TV; tocmai cazuse primul turn. Politistul s-a uitat la urma de pe tamponul meu, mi-a dat dreptate, am declarat ca nu am daune. Asta a fost tot. Nu am mai auzit despre el, nici nu am mai intrebat la politie. Dar aveam inregistrat evenimentul.
Va recomand sa faceti la fel, sa faceti o plangere pentru agresiune la circa din zona. Poate este un escroc cum, probabil, era si al meu. Presupun ca este adevarat ceea ce declarati, ca nu ati incalcat nicio prevedere legala, restrictie in zona, etc.