avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Piatra sarita de la roata masinii proprii in parbrizul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Piatra sarita de la roata masinii proprii in parbrizul altei masini

Astazi am fost oprit in trafic de conducatorul unui autoturism care rula in spatele meu spunindu-mi ca de la roata masini mele i-a sarit o piatra si parbrizul s-a ciobit. A solicitat sa mergem la politie pentru PV.
Nu m-am dus pentru ca nu am avut nici un contact fizic cu respectivul autoturism. In plus nu a fost nici un accident, in sensul Codului Rutier (art. 75).
Despre constatre amiabila nu a adus vorba si nici nu este cazul, cred. Pai nu am nici o vina, ii dau polita RCA, si ma inregistrez cu eveniment si iau puncte malus, asta daca RCA accepta rezolvarea pe RCA a unui astfel de veveniment.

Se poate invoca obligativitatea prezentarii la Politie art. 79 din cod in sensul ca
au rezultat "... şi/sau alte pagube materiale...".

Ce credeti ca ar trebui sa fac.?

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:41, 10 Decembrie 2017
:hm: Complicat!

Celalalt sofer a avut vreun "martor"?
Erati singur in masina?

Aveti 24 ore in care sa declarati accidentul. Daca se duce celalalt conducator auto inainte si declara accidentul (este considerat "accident" chiar daca a sarit o piatra sau a cazut un copac pe masina) veti fi chemat ptr declaratii si ramaneti si fara permis de conducere ptr 30 de zile.

Daca nu a avut martori este greu sa dovedeasca ca piatra a sarit in urma masinii dvs.

Eventual discutati si cu asiguratorul unde aveti polita RCA ce se intampla in astfel de cazuri, daca se aproba despagubirea, daca se majoreaza polita, etc.

Sau il luati pe Nu in brate si nu sunteti de acord ca piatra a sarit de unde a sarit!:)
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
c.ionescu a scris:

Astazi am fost oprit in trafic de conducatorul unui autoturism care rula in spatele meu spunindu-mi ca de la roata masini mele i-a sarit o piatra si parbrizul s-a ciobit. A solicitat sa mergem la politie pentru PV.
Nu m-am dus pentru ca nu am avut nici un contact fizic cu respectivul autoturism. In plus nu a fost nici un accident, in sensul Codului Rutier (art. 75).
Despre constatre amiabila nu a adus vorba si nici nu este cazul, cred. Pai nu am nici o vina, ii dau polita RCA, si ma inregistrez cu eveniment si iau puncte malus, asta daca RCA accepta rezolvarea pe RCA a unui astfel de veveniment.

Se poate invoca obligativitatea prezentarii la Politie art. 79 din cod in sensul ca
au rezultat "... şi/sau alte pagube materiale...".

Ce credeti ca ar trebui sa fac.?

Am patit ceva similar, pe 11.09.2001. :) Eram la volanul unui ARO 243D, proprietate personala, pe Crangasi, pe banda de langa ax, un derbedeu cu o Dacie zdrentuita ma tot impingea spre stanga, sa intre el in fata, ca banda lui mergea mai incet, nu m-a impresionat si, in final, a intrat cu aripa lui din spate stg. in tamponul meu din fata dr. A iesit, mi-a tras un pumn in geamul meu, era sa-si rupa mana, s-a luat dupa mine, nu l-am bagat in seama si mi-am continuat drumul spre serviciu. La iesire, dupa ora 16:00 am mers la circa de politie din Crangasi, am facut o plangere contra lui pentru agresiune. Pe urma am mers la circa de anuntat accidentele, unde toata lumea se uita la TV; tocmai cazuse primul turn. Politistul s-a uitat la urma de pe tamponul meu, mi-a dat dreptate, am declarat ca nu am daune. Asta a fost tot. Nu am mai auzit despre el, nici nu am mai intrebat la politie. Dar aveam inregistrat evenimentul.
Va recomand sa faceti la fel, sa faceti o plangere pentru agresiune la circa din zona. Poate este un escroc cum, probabil, era si al meu. Presupun ca este adevarat ceea ce declarati, ca nu ati incalcat nicio prevedere legala, restrictie in zona, etc.
acest răspuns util
Da, ar fi o idee buna sa inregistrati accidentul desi nu cred ca se incadreaza in accident...

Statul este de vina pentru acea piatra daca nu cumva respectivul avea parbrizul spart din alte motive...

Complicat:(...cum a zis si Cyan...
acest răspuns util
eu zic ca nu sunteti vinovat, daca masina Dumneavoastra este conforma (n-ati schimbat rotile - jante mai late)
Vinovati ar fi in urmatoarea ordine:
- celalalt pentru ca n-a respectat distanta
- administratorul drumului, daca n-a avertizat asupra existentei criblurii pe carosabil.

Alte discuții în legătură

Accident auto cu pagube materiale, rezolvat prin înțelegere. ulterior proprietarul celeilalte mașini îmi cere bani în plus, ce se poate face în această situație? AlinaCecilia AlinaCecilia Am patinat pe un drum si a sarit o piatra spargand geamul altei masini, m-am inteles cu proprietarul sa-i cumpar geam si sa-l montez ajungand undeva la 150 de ... (vezi toată discuția)
Incident rutier . buna ziua, va cer ajutorul pentru o problema ... hadrian2013 hadrian2013 Incident rutier . Buna ziua, Va cer ajutorul pentru o problema survenita sambata. Circulam pe un drum judetean langa Mizil, in afara localitatii. Din sens ... (vezi toată discuția)
Amiabila accident, posibila teapa brianam brianam Buna ziua În luna august ne-am dus la mare .iar pe şoseaua de centura a Bucurestiului neavând viteză am tamponat o masina care s-a oprit brusc fara să i ... (vezi toată discuția)