Incident rutier .
Buna ziua,
Va cer ajutorul pentru o problema survenita sambata.
Circulam pe un drum judetean langa Mizil, in afara localitatii. Din sens opus vine un autocamion cu un fel de bena/platforma goala cu viteza ce lasa in urma lui un nor de resturi. Dupa ce ne intersectam ma loveste o piatra si imi sparge parbrizul. Nu am casco, masina are 16 ani vechime dar tin la ea si nu am avut niciun geam spart in 12 ani de cand o am pe drumurile tarii.
Dupa ce merg la alte 3 sectii de Politie( nu mai intru in detalii), ajung intr-un final la cea din comuna de care face parte acel sector de drum.
Pe scurt, ofiterul de acolo vede filmarea, imi da dreptate(oarecum, adica ba se facea ca era o piatra de pe jos, ba ca e din bena, ba ca e nor de resturi, ba ca nu e....) verbal insa imi spune clar ca nu imi poate da un PV de stabilire a vinovatului(chiar daca se vede ca platforma aceea avea resturi ,ca a sarit piatra, etc), cu toate pozele prezentate si imi ofera doar autorizatie de reparatie si sa ma duc in instanta sa il trag la raspundere pe vinovat.
La insistentele mele (eram la 100km de casa), suna administratorul firmei ce detinea camionul, ii spune ca ne dorim o rezolvare amiabila, si daca ii poate oferi numarul de telefon. Acesta accepta , spune ca daca vede filmarea si se convinge ne despagubeste.
Ofiterul mi-a spus ca identificarea celuilalt conducator se face doar daca primesc o cerere de la o instanta, eu nu pot face acest lucru. Nu au mail, au doar fax.
Nu l-a chemat pe celalalt sofer , nu l-a notificat, nimic, deci va dati seama.
A doua zi (a treia dupa incident) il sun , toata ziua a tergiversat (invoca diverse motive), la final spune ca poate imi ofera RCA-ul si atat.
Am sunat la Euroins(compania unde are RCA) si cei de acolo au spus ca fara PV de constatare vinovat , nu am ce cauta la ei, nu au ce face cu filmarea mea.
Politia nu vrea sau nu poate sa stabilieasca, RCA-ul nu vrea sa deconteze, vinovatul tergiverseaza.
Degeaba am camera de bord.
Din alte informatii pe care am putut sa le obtin, singura varianta e sa merg in instanta, la (parchetul de pe langa???) judecatoria Mizil (inteleg ca nu se poate decat acolo, unde e arondata comuna, nu la mine in zona), deci la peste 100km si asta cu avocat(asa mi-au zis la telefon).
Din alta sursa mi s-a zis sa trimit pe mailul judecatoriei o cerere prin care fac o sesizare de distrugere.
Alta sursa mi-a spus sa repar pe banii mei si apoi sa am dovada pentru a cere despagubire (nu doar o proforma de parbriz de la o firma,etc).
De la un politist(in 4 sectii de politie am aflat 4 versiuni) am aflat ca pot face o petitie online la politie sau poate IPJ PH.
Sunt in corzi, nu prea stiu ce sa mai fac. Nu e nici aproape Judecatoria sau Politia de acolo, deci sunt oare condamnat sa raman cu paguba?
Mai pot face ceva?
Apreciez orice sfat.
Va multumesc ,
Adrian.
Cel mai recent răspuns:
hadrian2013 , utilizator
13:09, 22 Septembrie 2021