avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu pagube materiale, rezolvat prin ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu pagube materiale, rezolvat prin înțelegere. Ulterior proprietarul celeilalte mașini îmi cere bani în plus, ce se poate face în această situație?

Am patinat pe un drum si a sarit o piatra spargand geamul altei masini, m-am inteles cu proprietarul sa-i cumpar geam si sa-l montez ajungand undeva la 150 de lei, acum domnului nu-i convine cat ma ajunge si doreste 100 de euro, ce se poate face in aceasta situatie? Au trecut 3 zile de atunci nu ne putem intelege si ameninta.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 09:14, 3 August 2018
Asa se intampla in "micile intelegeri" daca nu se pune nimic concret pe hartie si apoi se semneaza. Incheind amiabila, se platea, cel mai probabil, din RCA-ul dvs.
In alta ordine de idei - va ameninta, cu ce si ... ce va poate face ? Unii vor sa ciuguleasca ceva din orice, asa-i la noi,la romani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.

Se exceptează de la această obligație:
- conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condițiile legii;
- conducătorul de vehicul care deține o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulație a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

Proprietarul, deținătorul mandatat sau conducătorul auto al cărui autovehicul și tractor agricol sau forestier, remorcă ori tramvai a fost avariat în alte împrejurări decât într-un accident de circulație este obligat să se prezinte în 24 de ore de la constatare la unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs evenimentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.
www.avocatnet.ro/articol_474...

Art. 100 Codul Rutier
.......
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
(...)
g)neprezentarea la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 79 alin. (2).
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De precizat ca prevederile mentionate in mesajul anterior sunt valabile pentru ambii conducatori auto.
Pagubasul cu geamul spart are vreun interes sa ia amenda contraventionala ?!
Daca raman pieton 30 de zile asta e, amenda o platesc, dar el ameninta ca voi vedea eu ce se intampla. Eu i-am zis sa vina sa i se puna geamul ca eu am raman cu el si il punem la cei ce se ocupa de asa ceva, nu in curtea cui vrea el, dar intre timp a zis ca a fost si a pus geamul, i-am sa-mi aduca chitanta/factura si ii platesc tot ce a fost, dar a spus ca nu are asa ceva ca a fost la o cunostinta si la pus.....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hahaha, Ca sa ne intelegem: dumneavoastra ati derapat, i-a sarit o piatra in geam aluia. Dumneavoastra va uitati in fata. Cum ati constatat dvs ca o piatra de sub rotile masinii dvs i-a sarit in geam? Daca avea parbrizul spart de mai inainte?

Alte discuții în legătură

Piatra sarita de la roata masinii proprii in parbrizul altei masini c.ionescu c.ionescu Astazi am fost oprit in trafic de conducatorul unui autoturism care rula in spatele meu spunindu-mi ca de la roata masini mele i-a sarit o piatra si parbrizul ... (vezi toată discuția)
Reclamație parbrize sparte din cauza drumului lugoj-timisoara NicoMiha NicoMiha Buna ziua. Pe drumul dintre Lugoj și Timișoara este turnat un strat subțire de pietris, nu știu dacă este normal așa ceva? În urma cu o luna au ... (vezi toată discuția)
Reparatie auto pe rca propriu k1mihai k1mihai Buna ziua. Am lovit asta seara cu masina un cetatean din vina proprie (nu am pastrat suficient distanta fata de el si l-am lovit in spate). Masina pe care am ... (vezi toată discuția)