avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Piatra sarita de la roata masinii proprii in parbrizul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Piatra sarita de la roata masinii proprii in parbrizul altei masini

Astazi am fost oprit in trafic de conducatorul unui autoturism care rula in spatele meu spunindu-mi ca de la roata masini mele i-a sarit o piatra si parbrizul s-a ciobit. A solicitat sa mergem la politie pentru PV.
Nu m-am dus pentru ca nu am avut nici un contact fizic cu respectivul autoturism. In plus nu a fost nici un accident, in sensul Codului Rutier (art. 75).
Despre constatre amiabila nu a adus vorba si nici nu este cazul, cred. Pai nu am nici o vina, ii dau polita RCA, si ma inregistrez cu eveniment si iau puncte malus, asta daca RCA accepta rezolvarea pe RCA a unui astfel de veveniment.

Se poate invoca obligativitatea prezentarii la Politie art. 79 din cod in sensul ca
au rezultat "... şi/sau alte pagube materiale...".

Ce credeti ca ar trebui sa fac.?

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:41, 10 Decembrie 2017
latka a scris:

Exista firme specializate acum ce repara parbrizul de nu stii unde a fost ciobit.
[ link extern ]

dar fiind masina in garantie pot merge cu parbrizul acolo? nu vreau sa am probleme cu garantia dupa, daca de exemplu se crapa in alta parte in timpul raparatiei sau dupa, garantia nu il mai acopera..intreb pentru ca nu ma pricep si nu stiu cum functioneaza exact procesul ..multumesc!
Daca masina este in garantie, inseamna ca este specificat exact ce e acoperit de garantie. In orice varianta, ori va schimba parbrizul,ori il reparati. Interventia la parbriz, dupa cum ati citit, nu are absolut nimic de-a face, sa zicem, cu motorul, directia sau sistemul de frinare. Asa ca aveti posibilitatea sa rezolvati problema,mai ales ca o ciobitura costa 50-60 RON reparatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu pagube materiale, rezolvat prin înțelegere. ulterior proprietarul celeilalte mașini îmi cere bani în plus, ce se poate face în această situație? AlinaCecilia AlinaCecilia Am patinat pe un drum si a sarit o piatra spargand geamul altei masini, m-am inteles cu proprietarul sa-i cumpar geam si sa-l montez ajungand undeva la 150 de ... (vezi toată discuția)
Incident rutier . buna ziua, va cer ajutorul pentru o problema ... hadrian2013 hadrian2013 Incident rutier . Buna ziua, Va cer ajutorul pentru o problema survenita sambata. Circulam pe un drum judetean langa Mizil, in afara localitatii. Din sens ... (vezi toată discuția)
Amiabila accident, posibila teapa brianam brianam Buna ziua În luna august ne-am dus la mare .iar pe şoseaua de centura a Bucurestiului neavând viteză am tamponat o masina care s-a oprit brusc fara să i ... (vezi toată discuția)