avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamuriri succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamuriri succesiune

buna.am fost casatorit cu sotia mea timp de 10 ani impreuna avem o fetita de 9 ani cand ne am cunoscut aveam o garsoniera de la primarie la care plateam chirie ulterior am cumparat o impreuna.ea mai are 2 copii care nu sunt ai mei sunt ai ei dar am participat la cresterea lor,ea decedind cum se imparte aceea garsoniera.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:10, 23 August 2015
Dvs aveti jumatate din garsoniera, iar din cealalta jumatate care intra in masa succesorala, dvs mosteniti 1/4, iar tot copiii ei impart 3/4.
5/8+1/8+1/8+1/8.

aveti o jumatate prin cumparare si mosteniti un sfert (1/4 - cota sotului supravietuitor) din cealalata jumatatate (partea sotiei/mostenirea). In total dvs. aveti 5/8 din garsoniera.

Copiii defunctei (3 la numar) impart in mod egal restul de trei sferturi din mostenire (3/4 din 1/2 = 3/8). In final fiecare va avea 1/8 din garsoniera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)
Succesiune cote parti leobmi leobmi va rog sa ma lamuriti si pe mine pe romaneste , daca tatal meu vitreg a murit la succesiune vine mama mea ca sot supravietuitor si copii lui din prima ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune unchiul meu mi-a lasat un testament la notar ... Antik Antik Intrebare succesiune Unchiul meu mi-a lasat un testament la notar si m-a instituit legatar universal ,unchiul a decedat in 2023 . Unchiul meu era vaduv ... (vezi toată discuția)