avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... tamponare in parcare privata hotel - autor necunoscut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

tamponare in parcare privata hotel - autor necunoscut

Expunere caz:
Sunt din Arad. In weekend am participat la un curs in Predeal. Cazarea asigurata la un hotel din zona, cu parcare privata, camere de supraveghere, etc. Mi-am parcat autoturismul in fata intrarii in hotel, pe spatiul special amenajat pentru parcarea autoturismelor clientilor hotelului. Duminica dimineata, am avut o surpriza teribila, si anume mi-am gasit autoturismul grav avariat in parcare. Nimeni nu stia nimic despre ce s-a intamplat. M-am dus la politia din localitate pentru constatare, avand in vedere ca eu la ora 12 trebuia sa plec spre casa. Am luat legatura cu directorul hotelului pentru a-i expune situatia. M-a asigurat ca in cursul zilei de astazi va urmari inregistrarile camerelor de luat vederi pentru a-mi comunica numarul de autoturism al celui care a provocat dauna, in cazul in care "voi avea noroc sa fie vizibil pe inregistrari". In opinia mea, fiind o parcare privata in cadrul complexului hotelier, iar autoturismul meu corect parcat in locul amenajat in acest scop, consider ca e responsabilitatea hotelului pentru eventualele pagube produse autovehiculuilui.
Care ar fi procedura de urmat in acest caz?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 15:20, 13 Iulie 2009
faceti langerea la politie, vedeti daca e descopera faptuitorul.
in final, cred ca veti ajunge sa suportati dvs reparatia din asigurare.
Deobicei hotelurile/alte firme cu parcare (supermarket-uri) nu-si asuma astfel de responsabilitati.
Sfatul meu este sa inregistrati imediat o plangere la politie in vederea intocmirii unui proces verbal de constatare si sa mergeti la societatea de asigurari pentru constatare. In cazul in care aveti asigurare facultativa cel mai bine ar fi sa o folositi fiindca sunt destul de mici sansele ca faptuitorul accidentului sa fie identificat. Si ,chiar daca va fi identificat ulterior, exista actiunea in regres in sensul ca asiguratorii cu care aveti incheiata polita de asigurare facultativa vor recupera banii de la societatea de asigurari a faptuitorului.
In ceea ce priveste raspundere hotelului , aceasta este zero deoarece hotelierul nu este responsabil de acest gen de incidente . Hotelierul nu raspunde nici in caz de furt , faptul ca exista camere de luat vederi este o masura preventiva si eventual de posibila identificare a faptuitorilor, nicidecum nu atrage raspunderea hotelierului!
Bineinteles, exista si varianta trista in care dvs nu aveti asigurare facultativa pentru autovehicul si , in aceasta varianta , veti scoate banii pentru reparatii din buzunarul propriu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in turcia Smartliv Smartliv Am fost in Istanbul cazat la un hotel si masina am parcat-o pe strada in fata hotelului. Cand am vrut sa plec a doua zi , am constatat ca masina era zgariata ... (vezi toată discuția)
Gheata cazuta de pe bloc, masina avariata pe loc de parcare propriu din proximitatea blocului. cum pot recupera costurile reparatiei? andrei0102 andrei0102 Buna ziua, Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul ... (vezi toată discuția)
Auto fara asigurare, avariat parcat pe spatiul unei benzinarii. ACezar ACezar Buna seara, am avut autoturismul inmatriculat cu numere provizorii si cand am constatat ca au expirat (inclusiv asigurarea) l-am lasat parcat intr-o ... (vezi toată discuția)