avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru si Titlul de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru si Titlul de proprietate

Va rog o lamurire legata de Titlul de proprietate terenuri si Cadastu si Carte funciara

Detin 2 terenuri agricole pentru care am obtinut Titlul de proprietate in anul 1995 ,eliberat de Comisia judeteana xxxxx pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor ,semnat de Prefectul judetului xx,Director General pentru Agricultura si alimentatie,si Director al Oficiului de Cadastru si Organizarea Teritoriului din orasul xxxx,pentru terenuri aflate in comuna yy

Va rog sa-mi spuneti daca aceste terenuri se regasesc in evidentele lor si daca sunt trecute in Cartea Funciara si daca pot obtine numarul din Cartea Funciara.Intreb pentru ca in 1995 nu m-am ocupat eu de aceste documente ci un unchi de al meu,si el mostenitor al terenului.
Am primit doar Titlul de proprietate ,semnat de cei care vam precizat.
Pot solicita un document de la actuala Agentie Nationala de Cadastru xxx???
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:59, 31 August 2015
Prin dobândirea Titlului de proprietate nu s+a făcut în mod automat şi întabularea. Acest lucru trebuie solicita de proprietar, printr+o cerere de întabulare, şi având doc. cadastrală şi celelalte acte necesare unei întabulări, se efectuează întabularea. Aşa că nu aveţi ce relaţii să solicitaţi de la OCPI, atâta vreme cât nimeni nu a cerut întabularea. Comisia funciară nu are obligaţia şi nici calitatea de a solicita întabularea titlurilor de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie comisie locala fond funciar Manuela Bernat Manuela Bernat Buna ziua Vă rog frumos să ma ajutaţi cu modificările legislative care cică au intrat în vigoare de la 1.04.2011, prin care Comisia Locală de Fond ... (vezi toată discuția)
Pentru a dona o parte dintr-o suprafata cu titlu de proprietate trebuie intabulata toata suprafata ? zumzi2 zumzi2 O ruda are un titlu de proprietate format din cateva parcele, din care cu multi ani in urma a donat o parcela, si nu imi dau seama daca au fost intabulate ... (vezi toată discuția)