Bunicul meu a avut un frate, care a decedat in America. Decedatul a lasat in urma lui un fiu care vrea sa imi cedeze mie 2 ha arabil in Romania. Insa nu vrea sa vina in tara sa dezbata succesiunea dupa tatal sau.
Pot eu sa accept succesiunea in numele sau ? Pot eu sa ma prezint in locul sau, cu o procura speciala ?
Care ar fi cea mai simpla si mai putin costisitoare solutie ? Va multumesc.
Nu trebuie sa va vanda ci sa doneze dupa intrarea in posesia certificatului de mostenitor. Costurile sunt mai reduse decat in cazul vanzarii si avand in vedere ca nu mai exista si alti mostenitori care sa poata ataca donatia nu aveti de ce sa va faceti probleme pentru viitor.
Prin urmare, imputernicire ptr dezbaterea mostenirii, obtinere certificat mostenitor, donatie. Simplu si cu costuri minime.
Taxele notariale ptr donatie le platiti dvoastra in calitate de donatar. Costurile ptr dezbaterea succesiunii trebuie discutate cu ruda dvoastra dar avand in vedere ca veti beneficia de teren in mod gratuit ati putea sa le platiti tot dvs. Nu sunt chiar foarte mari, probail pana in 5-600 lei in total. Intrebati notarul care vor fi costurile cu succesiunea si donatia.
Donatie
caddya89
Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte ... (vezi toată discuția)