avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DESEMNARE TUTORE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DESEMNARE TUTORE

Am un copil minor in varsta de 16 ani care a plecat la studii in Franta. Va avea grija de el fratele lui mai mare care traieste acolo. Poate la aceasta varsta sa semneze un contract de inchiriere sau alte documente in baza carora ar putea sa primeasca un ajutor financiar de la stat pentru casa, cu acordul nostru, parintii lui? Ar putea fratele lui sa fie desemnat tutorele lui, sa aiba grija de el in mod oficial, ? Care ar fi formalitatile de indeplinit? Ei sunt acum in Franta amandoi.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Custodie copil ruxandra-maria ruxandra-maria Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu ... (vezi toată discuția)
Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Mobilitate in strainatate / parinte plecat aero aero Buna! Eu trebuie sa plec intr-un proiect european Leonardo Da Vinci in Germania si am o problema: unul din parinti e plecat in italia. Stiu ca pentru a iesi ... (vezi toată discuția)