avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... VANZARE SPATIU COMERCIAL
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

VANZARE SPATIU COMERCIAL

Buna ziua! Va solicit ajutorul pt gasirea unei solutii intr-o problema mai deosebita. In anul 1995, mama lucra la o societate, de la care a cumparat, in rate, un spatiu comercial, dar, dupa achitarea ultimelor rate, societatea nu a anuntat la Cartea Funciara achitarea lui integrala si, luna trecuta, cand mama s-a prezentat la notar, cu contractul de vanzare-cumparare al spatiului, pt perfectarea actelor de vanzare a lui catre un client, Biroul Notarial a fost anuntat ca spatiul respectiv figureaza in evidenta Biroului de Carte Funciara ca fiind neachitat integral.
In anul 2011, a fost efectuat cadastrul spatiului comercial, dar, pt rezolvarea problemei, cei de la Cartea Funciara au solicitat mai multe acte de la fostul director al societatii de la care a cumparat mama spatiul comercial. Precizez ca fosta societate a fost preluata de catre alta societate la care este director chiar fostul director al societatii desfiintate.
La rugamintea mamei, directorul a dat o declaratie in urma careia rezulta faptul ca mama nu mai avea datorie niciun leu catre societatea desfiintata care i-a vandut spatiul, dar aceasta declaratie nu a fost suficienta pt functionarii de la Cartea Funciara, iar directorul nu mai gaseste documentele solicitate, acestea pierzandu-se, probabil, prin arhive mai vechi. Din aceasta cauza, mama (nu mai are chitantele achitarii in rate) asteapta de 3 saptamani o rezolvare a situatiei si nici notarul nu ne poate ajuta altfel.
Va rog, din suflet, indicati-mi o alta cale legala pt a rezolva cat mai rapid problema la Cartea Funciara, in vederea vanzarii spatiului.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
ContSters329214, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsa adeverinta imobil achitat integral. probleme cadastru, carte funciara robertnst robertnst Buna seara, Se da urmatoarea speta: Am un contract de vanzare-cumparare realizat intre mine si o societate comerciala, pentru un imobil, datat in 1998 la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat un apartament acum 3 ani si acum vreau ... Nicxus Nicxus Buna ziua, Am cumparat un apartament acum 3 ani si acum vreau sa il vand. Dupa o perioada in care am cautat potentiali cumparatori am gasit in cele din urma ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)