Am cumparat un apartament acum 3 ani si acum vreau sa il vand. Dupa o perioada in care am cautat potentiali cumparatori am gasit in cele din urma un cumparator, dar cand m-am dus la notar sa facem actele m-am trezit ca sunt doua ipoteci pe apartament a mea si a vechei proprietare.
Am vorbit cu vechea proprietara si a mers la banca sa scoata foaia pentru radierea ipotecii ca dupa 5-6 zile lucratoare a venit raspuns de la fond ca a fost scoasa foaia acum 3 ani, dar nimeni nu stie ce s-a intamplat cu ea... vechea proprietara a facut o noua cerere pentru un duplicat, deoarece notarul unde am facut actele si-a inchis afacerea ori este in concediu si nu raspunde la telefon .
Ce pot face in acest caz? Cine ar trebui sa fie tras la raspundere pentru aceasta neglijenta, deoarece intre timp am pierdut cumparatorul dupa 3 saptamani de asteptat si inca nu a venit raspunsul de la fond?
Tin sa mentionez ca am cumparat apartamentul cu 57.000 euro si acum il dadeam cu 69.000 euro, dar la cum a scazut piata nu cred ca o sa mai gasesc un cumparator la celasi pret ... iar pe langa asta mai este fatul absolut ireal de a avea doua ipoteci pe un apartament.
Pai..vechea proprietara pentru ipoteca ei si dvs, pentru ipoteca dvs.
Fiecare trebuia sa isi radieze ipoteca de la Cartea Funciara, de indata ce si-a achitat creditul.
Daca prin "foaia aia" va referiti la declaratia notariala a reprezentantului bancii fostei proprietare, ca este de acord cu radierea primei ipoteci, acea declaratie trebuie prezentata atunci de fosta proprietara, la Biroul de Carte Funciara, pentru a opera radierea.
Acelasi lucru ar fi trebuit sa il faceti si dvs, daca v-ati achitat integral creditul.
Creditul a fost inchis de catre ea, dar problema este ca nu a radiat ipoteca de pe apartamentul meu si din cate am inteles ca sa radiezi ipoteca trebuie sa te duci la banca si banca face o cerere catre Biroul de Carte Funciara ca sa ii dea acordul pentru radierea ipotecii, ca mai apoi sa se intalneasca banca cu un notar sa semneze actele pentru radiere.
Problema este ca eu nu pot sa fac nimic la notar (sa semnez un contract de rezervare-cumparare sau orice altceva) inainte ca ipoteca ei sa fie radiata.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu.
Directorul/Reprezentantul băncii creditoare trebuie sa se prezinte la notar și sa dea o declarație ca este de acord cu radierea ipotecii.
Declarația o achita clientul si tot clientul o duce ulterior la Biroul de Carte Funciara pentru radiere.
Doamna nu a dus-o. De ce? Dansa știe.
Interesați-vă la Camera Notarilor Publici cine a preluat arhiva notarului care a autenticat acea declarație. De regula, arhiva este preluata de un alt notar și acolo o veti găsi.