avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, in 2013 am achizitionat prin programul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, in 2013 am achizitionat prin programul prima casa ...

Buna seara,in 2013 am achizitionat prin programul prima casa un apartament ,care avea ipoteca la o alta banca.. Bancile au fost de acord,s-au virat bani,dar nu au obligat vanzatorul sa radieze ipoteca. Acum cand an terminat de achitat creditul ,(dupa 11 ani) imi apare in cartea funciara ipoteca vechiului proprietar ! Acesta nu vrea sa o radieze,ca nu- l mai intereseaza ! Ce trebuie sa fac legal....sa o radieze ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:51, 16 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru radiere, trebuie sa contactați directorul băncii respective pentru a da o declarație notariala prin care consimte și solicita radierea ipotecii.
In baza acelei declarații, va opera radierea
Declarația fie o prezentați dvs la Biroul de Carte Funciara, fie v-o face online biroul notarial.
Multumesc mult pentru indrumare . Cum ar veni,platesc eu radierea lor acum....cum pot sa imi recuperez banii...este clar ca si cele 2 banci au gresit....unde trebuie sa fac reclamatie,ca sa plateasca si banca?
banca face radierea la cerere, de regula pe bani. Nu aveti de la cine sa mai recuperati, era de datoria fostului la data respectiva.
Vechiul proprietar era obligat sa isi faca radierea,in precontractul si contractul de vanzare cumparare facute la notar in 2013 este stipulat ca isi sterge ipoteca dupa ce primeste banii....dar nu a respectat contractul ! Acum dupa 11 ani ,pot sa il actionez in judecata pentru inselaciune ?
Și ce rezolvați? Cheltuiți niște bani aiurea-n tramvai, pe un proces care durează vreo 2 ani, când ați putea rezolva intr-o săptămâna, cu aproximativ 250 lei.

Nu e inselaciune, ca nu v-a prezentat un fapt mincinos, ca fiind adevărat. Se știa ca are ipotecă.
Este vorba doar de nerespectarea unei obligații civile.
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat un apartament acum 3 ani si acum vreau ... Nicxus Nicxus Buna ziua, Am cumparat un apartament acum 3 ani si acum vreau sa il vand. Dupa o perioada in care am cautat potentiali cumparatori am gasit in cele din urma ... (vezi toată discuția)
Drept de privilegiu in favoarea vanzatorului pentru rest de pret Adrian C. Adrian C. Buna ziua In anul 2010 am achizitionat o garsoniera prin programul \"Prima Casa\" si anul acesta am reusit sa o achit integral. Am solicitat ridiarea ... (vezi toată discuția)