avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT DE PRIVILEGIU IN FAVOAREA VANZATORULUI PENTRU ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT DE PRIVILEGIU IN FAVOAREA VANZATORULUI PENTRU REST DE PRET

Buna ziua
In anul 2010 am achizitionat o garsoniera prin programul "Prima Casa" si anul acesta am reusit sa o achit integral. Am solicitat ridiarea ipotecii iar in extrasul de Carte Funciara sunt grevat de urmatoarea sarcina : PRIVILEGIU VANZATOR PT REST DE PLATA". In contractul de V-C exista un paragraf, citez : Vanzatoarea,prin mandatar, se obliga ca la data la care a primit pretul vanzarii sa dea o declaratie in forma autentica din care sa rezulte ca a primit pretul vanzarii si prin care sa mandateze BRD sa radieze privilegiul sau inscris in CF a imobilului "
Mentionez ca garsoniera a fost cumparata de la o doamna in varsta de 76 ani care a mandatat-o pe fiica dumneaiei sa o reprezinte. In situatia data ce pot sa fac sa radiez aceasta sarcina?
De unde acest rest de plata? Banii i-au fost virati in aceeasi zi intr-un cont deschis de dumneaiei. Nu mi-au fost inmanate actele si cheile casei pana nu a vazut banii in cont.
Cui trebuie sa ma adresez?
Mandatarul poate sa dea declaratia acuma?( posibil sa fie decedata proprietara de drept)
Cum as putea sa rezolv aceasta problema ?
Va multumesc anticipat.
Daca s-a achitat pretul pe loc , nu mai trebuia sa se mentioneze in actul notarial acest privilegiul Banca ar fi trebuit sa stie din primul moment si sa solicite radierea acestei mentiuni. Mergeti la notar, la banca si eventual mergeti cu proprietara pentru a da acea declaratie. daca nici una din aceste variante nu va conduce la radierea mentiunii , veti solicita prin instanta radierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul vanzatorului... ContSters4579 ContSters4579 ...daca la cumpararea dreptului de proprietate asupra unui imobil nu este nevoie de prezenta ambilor soti considerati ca in cazul in care pretul nu se achita ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil prin imprumut acmirea acmirea Bună ziua. Am următoarea problemă neclară. În 1997 am cumpărat un apartament prin împrumut bancar ipotecar de la CEC, împrumut cu dobândă ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca titelf titelf Buna ziua, As vrea sa stiu daca este reglementata in vreun fel obligatia unei banci de a radia (in termenul stabilit prin acordul de instrainare dat in ... (vezi toată discuția)