avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Refuzul organului de cercetare penala de a numi prin ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Refuzul organului de cercetare penala de a numi prin ordonanta un expert in conditiile art.177 cpp

buna ziua,
Doresc sa stiu ce se intampla in cazul in care un organ de cercetare penala refuza im mod sistematic sa numeasca Expert Grafolog, in vederea stabilirii autenticitatii unor documente contrafacute?
Mentionez ca s-au facut cereri in sensul art.172 pct.2 si pct. 8 din aceeasi lege, fara niciun raspuns favorabil. Numai....abureala...
Mai spun, ca plangerea penala se plimba de la Politie la Procuratura de 1 an fara un deznodamant favorabil mie, adica o expertiza care sa dovedeasca autenticitatea documentelol in cauza.

multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:00, 21 Ianuarie 2016
Buna ziua,

formulati din nou cererea si adresati-o de data asta procurorului de caz.
Depuneti plangere impotriva ordonantei de respingere conf. 336 c.p.p.si urm.
Nu a dat nicio ordonanta. Efectiv nu face nimic si probabil o sa trimita dosarul inapoi catre parchet cu citeva cuvinte acolo si cu propunere de NUP.. S-a mai intamplat asa ceva iar parchetul a trimis-o inapoi la sectia de politie pentru suplimentarea probelor.
Inteleg ca ati solicitat in scris administrarea de probe.
Cererea privitoare la administrarea unor probe formulată în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii se admite ori se respinge, motivat, de către organele judiciare.
Am solicitat in repetate randuri bine motivate si procurorului si organului si procurorului general etc...
Mai am sa ma adresez instantei.
De fiecare data nu am primit niciun raspuns.

Alte discuții în legătură

Neefectuare expertiza markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu o nelamuririre cu privire efectuarea unei expertize: sunt parte vatamata intr-un dosar penal, care are ca obiect falsul in inscrisuri ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal expertiza grafica extrajudiciara byadya byadya Buna ziua, am un dosar penal in curs de cercetare la politie si am solicitat unui expert autorizat sa faca o expertiza grafica extrajudiciara ,intrebarea mea ... (vezi toată discuția)