avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dosar penal expertiza grafica extrajudiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

dosar penal expertiza grafica extrajudiciara

Buna ziua, am un dosar penal in curs de cercetare la politie si am solicitat unui expert autorizat sa faca o expertiza grafica extrajudiciara ,intrebarea mea este daca pot depune expertiza in dosar ca dovada sau proba. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:11, 8 Noiembrie 2014
In cazul in care au fost solicitate probele in vederea administrarii, si au fost incuviintate, puteti depune aceast raport de expertiza in cadrul probei cu inscrisuri.
Nu au fost solicitate dar politia nici nu face nici un demers , ei incearca sa scoata persoana careia prim procuror a dat redeschiderea urmariri penale si cu atat mai mult am depus foarte multe probe dar tot nu sunt convinsi ca persoana a facut fapta respectiva.Sa va spun despre ce este vorba matusa mea sustine ca a cumparat terenul de sub casa noastra in 1980 ,teren care l-a intabulat pe ea , noi am inceput in 1976 constructia unei case pe terenul respectiv. Dupa decesul tatalui meu (12 ani) am constatat ca terenul de sub casa noastra este intabulat pe ea in baza unui contract vanzare-cumparare.Terenul a fost colectivizat de la o persoana x si s-au dat loturi de constructie case la membrii cooperatori matusa mea sustine ca a cumparat terenul in baza unui contract scris de mana sub semnatura privata in 1980 dar doamna x a decedat in 1969. Expertiza este pentru a verifica daca seamana semnaturile. Mentionez ca ne judecam de 12 ani .Va multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca dosarul este in cercetare la parchet, iar politia a primit ordonanta de la procuror, sa verifice anumite aspecte, mentionate in dosar. Puteti solicita dvs. polititei, sa efectueze o expertiza tehnica judiciara, pe care sa o plateasca din fondurile Ministerului public.
Daca politia nu va solicita o expertiza tehnica judiciara si dvs. va decideti, sa faceti o expertiza, pe care sa o platiti dvs., este bine sa contactati un expert tehnic judiciar in specialitatea cadastru si geodezie (aflat pe lista publicata pe site-ul Ministerului justitiei sau pe lista de la Biroul local pentru expertize tehnice judiciare).
O expertiza extrajudiciara, facuta de un expert extrajudiciar, de regula, nu este avuta in vedere de catre instantele de judecata.
Multumesc pentru raspuns, ca sa nu mai lungeasca cercetarea am angajat un expert autorizat domnul Olah Ioan si mi-a facut expertiza pe care luni sper sa o depun la dosar.Este obligata politia sa tina cont de expertiza care am facut-o noi?
In mesajul meu anterior, am scris modul in care se poate efectua o expertiza tehnica judiciara si o expertiza extrajudiciara si cum sunt avute in vedere aceste documente de catre instanta/ parchet.
Puteti depune documentul la dosar, dar acestea sunt in competenta de analiza a instantei/ procurorului.
In stadiul actual al dosarului, procurorul poate, sa nu tina cont pentru cercetarea sa, de documentul depus de dvs. si sa dispuna efectuarea unei expertize tehnice judiciare, de catre un expert nominalizat de catre parchet. Motivul este lesne de inteles - obiectivele expertizei efectuate de catre expertul contactat de dvs., nu au fost fixate prin ordonanta procurorului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare audit yram yram Care sunt pașii pentru a solicita un Audit lucrări construcții? (vezi toată discuția)
Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti? serban.mirela74 serban.mirela74 Politia poate cere expertiza contabila extrajudiciara?Pot sa formulez obiectiuni asupra acesteia sau o pot respinge? Detalii: Intr-un dosar de cercetare ... (vezi toată discuția)
Accident auto romalex romalex Cine,ce institutie, poate efectua o expertiza a unui accident de circulatie,fara victime? (vezi toată discuția)