avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Solicitare Audit
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Solicitare Audit

Care sunt pașii pentru a solicita un Audit lucrări construcții?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:52, 30 Iunie 2016
Trebuie sa va hotarati ce doriti - audit sau expertiza tehnica judiciara/ extrajudiciara.
Pentru audit trebuie sa va adresati unei firme specializate in audit - domeniu calitate/ mediu/ securitate si sanatate in munca.
Firma de audit stabileste impreuna cu firma dvs. pasii de urmat si etapele pentru auditare in domeniul pe care il doriti.
Expertiza tehnica judiciara poate fi dispusa de catre instanta de judecata/ parchet/ politie in cazul existentei unui dosar pe rol. Se stabilesc obiective la care trebuie sa raspunda expertul vis a vis de legislatia in domeniu, in cadrul expertizei/ raportului de expertiza/ concluziile la raport.
Expertul judiciar este desemnat de catre instanta/ procuror/ politist si se stabileste un onorariu provizoriu care trebuie achitat de partea care solicita expertiza, inainte ca expertul sa se apuce de lucru. O data cu depunerea raportului se depune si un decont de cheltuieli plus onorariul definitiv care se aproba de catre organul care a dispus expertiza si se plateste (la fel si pentru onorariul provizoriu) dupa caz, de partea care a cerut expertiza sau de catre parchet/ politie.
Procedura de efectuare expertiza tehnica judiciara puteti vedea aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Pentru expertiza tehnica extrajudiciara, solicitantul stabileste obiectivele pentru expertiza si contacteaza expertul, pe care il plateste conform contractului incheiat cu acesta.
Gasiti pe internet adrese pentru firme de audit.
Experti judiciari gasiti in lista afisata pe site-ul Ministerului justitiei sau la Birourile locale pentru expertize tehnice judiciare de pe langa tribunale.
Experti extrajudiciari gasiti pe internet.
Trebuie sa stiti ca o expertiza tehnica extrajudicara este foarte posibil sa nu fie avuta in vedere de catre instanta/ parchet/ politie daca se va ajunge cu dosarul la respectivele institutii ale statului. Expertiza extrajudiciara este de utilitate doar pentru cel care o doreste a fi facuta, ca un fel de document scris pentru consiliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu expert dosar penal neachitat Monica H. Monica H. intrebarea mea este: cum se stabileste un onorariu provizoriu pentru o expertiza contabila efectuata intr-un dosar penal (aflat in lucru la Politie) si de ... (vezi toată discuția)
Expertiză cornel1592 cornel1592 Unde pot solicită și cum se procedează pentru a se putea efectua o expertiză contabilă_ audit, cu obiect verificarea în totalitate a gestiuni ... (vezi toată discuția)
Am un proces pentru o succesiune si mi se cere raport de expertiza ... dinu154 dinu154 Am un proces pentru o succesiune si mi se cere raport de expertiza extrajudiciar ce reprezita acest raport. (vezi toată discuția)