avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neefectuare expertiza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Neefectuare expertiza

Buna ziua,

Am si eu o nelamuririre cu privire efectuarea unei expertize: sunt parte vatamata intr-un dosar penal, care are ca obiect falsul in inscrisuri sub semnatura privata si uzul de fals (din fisa SSM si PSI) si procurorul de caz, prim procurorul parchetului judecatoriei nu au efectuat nici din oficiu nici la solicitarea mea scrisa expertiza de specialitate (grafoscopica) si nici reprezentatul parchetului (acum fiind in faza de judecata in camera preliminara), imi resping cererea (formulata pe baza art. 81 alin. 1 lit. B din CPP) de efectuare a expertizei grafoscopice de semnatura pe motiv ca este "inadmisibila". Care ar fi forma de atac pt situatia asta? Poate fi considerat un abuz in serviciu al magistratilor? Trebuia neaparat sa sufar vatamari corporale pt a se putea incepe judecata propriu zisa? Fapta in sine nu se pedepseste in Romania? Tin sa mentionez ca nu am avocat nici ales, nici din oficiu si poate din acest motiv sunt si discriminat....

Va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: markomarius1 , utilizator 07:26, 21 Martie 2016
ART. 100 c.p.p.
Administrarea probelor
(1) În cursul urmăririi penale, organul de urmărire penală strânge şi administrează probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului sau a inculpatului, din oficiu ori la cerere.
(2) În cursul judecăţii, instanţa administrează probe la cererea procurorului, a persoanei vătămate sau a părţilor şi, în mod subsidiar, din oficiu, atunci când consideră necesar pentru formarea convingerii sale.
#M2
(3) Cererea privitoare la administrarea unor probe formulată în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii se admite ori se respinge, motivat, de către organele judiciare.
#B
(4) Organele judiciare pot respinge o cerere privitoare la administrarea unor probe atunci când:

a) proba nu este relevantă în raport cu obiectul probaţiunii din cauză;
b) se apreciază că pentru dovedirea elementului de fapt care constituie obiectul probei au fost administrate suficiente mijloace de probă;
c) proba nu este necesară, întrucât faptul este notoriu;
d) proba este imposibil de obţinut;
e) cererea a fost formulată de o persoană neîndreptăţită;
f) administrarea probei este contrară legii.
Singurele probe si cercetari facute, sunt doar declaratii, in nr de 3. Oricum, semnaturile aceleiasi persoane seamana intre ele in proportie de 80%, dar cand asemanarea este de cel mult 25-35%...., cred ca este nevoie de opinia unui expert in domeniu. Consider ca intr-un fel sau altul, incearca sa-l disculpe pe intimat.
Solicitati si la instanta de fond.
Ce reprezinta cu exactitate proba cu inscrisuri?
Ca am formulat deja si la parchet, in cursul cercetarii penale si la judecatorie in camera preliminara efectuarea expertizei grafoscopice de semnatura si mi se respinge pe motiv ca este inadmisibila (reprezentantul parchetului)!!!
Ma astept acum sa fiu scos vinovat....sa platesc cheltuieli judiciare.
Obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie verificarea, după trimiterea în judecată, a competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, nu se efecueaza expertize in aceasta procedura.

Alte discuții în legătură

Refuzul organului de cercetare penala de a numi prin ordonanta un expert in conditiile art.177 cpp crimxm crimxm buna ziua, Doresc sa stiu ce se intampla in cazul in care un organ de cercetare penala refuza im mod sistematic sa numeasca Expert Grafolog, in vederea ... (vezi toată discuția)
Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de parchet, unde ... ceciliabraek@gmail.com ceciliabraek@gmail.com Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de PARCHET, unde se poate depune cererea pentru redeschiderea dosarului penal? Se depune la aceeași unitate de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de nup in instanta Laura50 Laura50 Am primit ordonanta de NUP de la prim procuror dar instanta de judecata a admis plangerea impotriva acestei ordonante si a admis cererea spre judecare pe ... (vezi toată discuția)