avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... apel divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

apel divort

Reclamantul (sot) a introdus o actiune avand ca obiect "divort cu minori". Parata a omis sa solicite in cererea reconventionala si desfacerea casatoriei, aceasta solicitand doar incredintarea minorilor. Astfel, instanta a respins actiunea reclamantului ca neintemeiata deoarece nu poate legal invoca propria culpa in favoarea sa, pt a obtine desfacrea casatoriei, nefiind indeplinite disp. art.38 din Codul familiei.
Instanta a respins si cererea reconventionala, ca ramasa fara obiect. Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Intrebare: ce pot face acum pt ca vreau sa divortez si sa-mi fie incredintati copii?
Sa ma iertati dar eu unul nu inteleg mare lucru.
Spuneti ca obiectul litigiului a fost divort.
Apoi ca dvs. in cererea reocnventionala nu ati solicitat desfacerea casatoriei.
Daca obiectul era divort... ce rost avea sa solicitati dvs. desfacerea casatoriei daca el o ceruse deja?
Culpa despre care vorbea instanta nu se referea la obiect ci la faptul ca, probabil, s-a cerut desfacerea casatoriei din culpa sa ... a reclamantului ...
Respingand cererea de desfacerea a casatoriei nu putea admite nici reconventionala dvs. pentru incredintarea copiilor.
Acum nu mai puteti sa depuneti reconventionala intrucat potrivit art.119 reconventionala se depune cel mai tarziu la prima zi de infatisare.
Puteti introduce o noua actiune de desfacere a casatoriei din culpa dvs. de aceasta data sau o poate introduce el invocand ceva motive serioase.
Este exact asa cum spuneti dvs. dar acum ce sa inteleg, ca trebuie sa las termenul de 30 de zile sa treaca dupa care pot introduce o noua actiune de desfacere a casatoriei, actiune care nu are nici o legatura cu apelul?
situatii de genul acesta se intampla, tocmai pentru ca unele persoane considera ca se pot descurca si in instanta fara a mai apela la o persoana competenta .

in situatia data, dvs puteti ori a formulati apel ( la care probabil ca nu veti avea castig de cauza ) ,
ori sa lasati termenul legal sa curga , iar dupa expirarea acestui termen sa formulati o noua actiune privind desfacerea casatoriei si incredintarea minorilor .
va trebui sa solicitati copie legalizata de pe certificatul de casatorie, pe care l-ati depus la dosar si sa platiti din nou taxa de timbru .

poate ca de data asta veti apela la un avocat din orasul dvs , cel putin pt a va redacta cererea de divort . ;)
Cel mai bine este ca in aceasta situatie sa apelati la ajutorul unui avocat.
Ati ajuns in acest situatie doar dataorita dvs, considerand ca singur va veti descurca si asa cum ativazut ati gresit.
Nu ttrebuie sa mai faceti apel pentru ca va fi respins.
Cel mai bine introduceti o noua actiune de divort. Mergeti si retragetiva din primul dosar certificatul de casatorie.
Dar nu mai faceti singur nimic pentru ca iar veti gresi ci apelati la un avocat.
Din pacate este o problema generala, romanul in general are o mentalitate gresita ce trebuie schimbata considera ca se pricepe la toate si vrea sa faca singur indiferent ca este sau nu pregatit pentru asa ceva.

Nu este necesar sa va retrageti certificatul pentru a promova dvs. o alta actiune. Dispoz. art.607 si urm. C.pr.civ. prevad ca aveti posibilitatea sa formulati reconventionala si in apel.
Prin urmare, formulati in apel cerere reconventionala, prin care solicitati desfacerea casatoriei. (pentru motivele ivite dupa inceperea dezbaterilor la prima instanta)
Succes!

Alte discuții în legătură

Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)