avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma neplatitoare de TVA-tranzactii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma neplatitoare de TVA-tranzactii intracomunitare

Buna ziua,

Am o nelamurire in ceea ce priveste livrarea produselor companiei mele.
Doresc sa livrez in Germania, insa firma este inscrisa ca neplatitoare de TVA.
Pot livra fara sa platesc TVA? Cum pot factura? Clientul va fii persoana fizica.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters213164 , utilizator 16:36, 24 August 2015
Buna ziua,

Inainte de a efectua operatiuni intracomunitare (achizitii sau livari) este obligatorie înregistrarea in scopuri de TVA. Daca nu doriti sa deveniti platitor de TVA pentru activitatea desfasurata in Romania, aveti posibilitatea de a obtine un cod special de TVA valabil doar pentru operatiunile intracomunitare (art 153 1, Cod Fiscal).
De asemenea, va trebui sa va inregistrati in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Daca livrati bunuri catre o persoana fizica, care nu are un cod valid de TVA, veti emite factura cu TVA 24%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara pfa kisslilla kisslilla Buna ziua, O PFA neplatitoare de TVA cum poate realiza livrari intracomunitare si extracomunitare? De ex: - se inscrie in ROI? - in ce valuta emite ... (vezi toată discuția)
Produse intracomunitare - tva nicoleta56 nicoleta56 Buna, Sunt manechiurista si vreau sa imi fac PFA. De curand am gasit un furnizor de produse din Germania. Am inteles ca PFA-urile nu sint platitoare de ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor tva - activitati intracomunitare jazzman jazzman buna ziua tuturor, am si eu diverse probleme inca nelamurite legate de activitati intracomunitare si as vrea sa le dau de capat. in primul rand imi cer ... (vezi toată discuția)